Competitie

De statistieken.

Eerste seizoen. De eerste trainer van de fusieclub werd Bert Jacobs, de toen 29-jarige trainer van Velox, die als assistent de 24-jarige Fritz Korbach naast zich kreeg, die afkomstig was van USV Elinkwijk.Hun opdracht was om van de drie kernen, met drie verschillende identiteiten, één club met één cultuur te smeden.


De selectie van FC Utrecht bestond in het eerste seizoen bijna volledig uit oud-spelers van DOS, Velox en USV Elinkwijk. Er werd slechts een speler van buiten aangetrokken. Verdediger Co Adriaanse kwam voor 125 duizend gulden over van De Volewijckers uit Amsterdam. De kern van de selectie bestond verder uit oud-DOS-spelers Cor Hildebrand, Ed van Stijn, Piet van Oudenallen, Tom Nieuwenhuys en John Steen Olsen, oud-Elinkwijkspelers Joop Leliveld, Jan Blaauw, Dick Teunissen en Jan Groenendijk en oud-Veloxspeler Marco Cabo.

De eerste wedstrijd was een uitduel tegen toenmalig Europacupwinnaar Feyenoord. Groenendijk scoorde het eerste doelpunt van Utrecht, maar ondanks de 0-1 verloor de ploeg uiteindelijk met 4-1. De club eindigde in zijn eerste seizoen op de 9e plaats.

FC Utrecht - FC Twente

Zo 25-02-2018 - 16:45 uur
Stadion FC Utrecht

FC Utrecht
FC Twente

PSV - FC Utrecht
Zaterdag 3 maart 2018 - 18:30 uur

FC Utrecht - Vitesse
Zondag 11 maart 2018 - 14:30 uur

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht