Voorbeschouwing Since70: Tim Cornelisse

Gepubliceerd op Woensdag 13 September 2017

Aanstaande zondag speelt FC Utrecht in Enschede tegen Twente. Voor onze voorbeschouwing pikken wij er altijd een speler uit die voor beide clubs actief is geweest.

Tim Cornelisse tekende zijn eerste prof contract bij AZ die hem uit de jeugd bij het Alkmaarse AFC ’34 plukte. In dat jaar wist hij echter geen speelminuten te maken. Via TOP Oss , Anderlecht, RKC Waalwijk en Vitesse belandde hij in 2004 bij FC Utrecht.

Voor de Domstedelingen speelde hij in totaal 179 wedstrijden waarin hij 11x het net wist te laten bollen. In zijn eerste jaar veroverde hij tevens de Johan Cruijff Schaal. Gaandeweg het seizoen 2010/2011 kreeg Cornelisse te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden aan het einde van het seizoen. Hierdoor kon hij vroegtijdig al uitkijken naar een andere club. In maart 2011 werd bekend dat Tim zijn carrière zou gaan voortzetten bij FC Twente bij het ingaan van seizoen 2011/2012. Hij tekende bij deze club een contract van 2 seizoenen.

In totaal kwam hij hier maar tot een schamele 16 optredens waarin hij niet wist te scoren. Net als bij FC Utrecht pakte hij in zijn eerste jaar een prijs: de Johan Cruijff Schaal. Nadat hij in 2013 een contract tekende bij Willem II kwam hij nog 41 duels in actie voor de Tricolores waarin hij in 2014 zijn 3e prijs uit zijn carrière pakte: het kampioenschap in de Jupiler League.
Ook Tim hopen wij een keer als gast van Since70 te mogen ontvangen op de Bunnikside.


Bron: Since70