Controleur Strieder blijft in de Domstad

Controleur Strieder blijft in de Domstad

Aflopende verbintenis van middenvelder met drie jaar verlengd.
De aflopende verbintenis van middenvelder Rico Strieder is met drie jaar verlengd. De 25-jarige Duitser ondertekende vanmiddag in Stadion Galgenwaard in het bijzijn van Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht zijn nieuwe verbintenis. Strieder is nu tot medio 2021 aan FC Utrecht verbonden.


In de zomer van 2015 streek Strieder neer in de Domstad. Hij kwam toen over van FC Bayern München II. De in Dachau geboren controleur veroverde in Utrecht al snel een basisplaats en ontpopte zich tot een belangrijke schakel in de ploeg. De defensieve middenvelder speelde inmiddels ruim 60 Eredivisiepartijen namens FC Utrecht. Afgelopen seizoen moest hij enkele maanden verstek laten gaan, vanwege een kruisbandblessure. Nadat de Duitser daarvan was hersteld, veroverde hij snel weer zijn plekkie in de Utrechtse ploeg.

“Rico is een heel belangrijke speler voor FC Utrecht. Hij is pas 25 jaar, maar speelt met het overzicht en inzicht van een routinier. Hij zorgt voor de balans in het elftal. We zijn er bijzonder blij mee dat we hem voor de komende drie seizoenen hebben vastgelegd”, vertelt Directeur Voetbalzaken Zuidam. “Uit het aangaan van deze overeenkomst spreekt wederzijds vertrouwen. Samen gaan we vol enthousiasme de toekomst tegemoet.”

FC Utrecht - FC Twente

Zo 25-02-2018 - 16:45 uur
Stadion FC Utrecht

FC Utrecht
FC Twente

PSV - FC Utrecht
Zaterdag 3 maart 2018 - 18:30 uur

FC Utrecht - Vitesse
Zondag 11 maart 2018 - 14:30 uur

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht