FC Utrecht nu al geplaatst voor play offs

FC Utrecht nu al geplaatst voor play offs

FC Utrecht hoopt zondag op een uitverkocht huis tegen FC Twente. Alleen de Bunnikside is nog niet uitverkocht. Er is in stadion Galgenwaard (23.750) nog plek voor 1500 fans.
Als eerste ploeg verzekerde FC Utrecht zich van een ticket voor de play-offs. Dankzij de 1-3 zege bij Excelsior en de overige midweekse resultaten zijn de Utrechters niet meer te achterhalen door Heracles, de huidige nummer negen van de eredivisie.

Aanvoerder Willem Janssen: ,,Voor ons is vierde worden, achter de traditionele top-3 een prijs. Het is nu zaak zo fris mogelijk aan de start van de play-offs te verschijnen. De vorm van dan bepaalt wie er Europa ingaat, daar moeten we nu nog niet over praten.’’


Officieel spelen de nummers vier tot en met zeven spelen om een Europees ticket. FC Twente is geschorst voor het competitietoetje en de bekerwinnaar - AZ of Vitesse – valt nog weg. Dus doen ook de nummer acht en negen mee zoals de situatie nu is. 


Wout Brama zegt dat het geen zin heeft nu te gaan freewheelen tot het competitietoetje begint. ,,Je kunt niet nu gas terugnemen en er straks ineens weer staan. Het is zaak scherp te blijven. Bovendien, we willen graag vierde worden dus er is genoeg om voor te voetballen.’’

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht