Ten Hag: "Belangrijke, grote overwinning"

Ten Hag: "Belangrijke, grote overwinning"

Trainer/coach Erik ten Hag houdt een goed gevoel over aan de 1-3 uitzege op Excelsior.

FC Utrecht hield vanavond (dinsdag) drie punten over aan de uitwedstrijd tegen Excelsior. Die werd door de Utrechters met 1-3 gewonnen. FCUtrecht.nl schoof in een volle persruimte aan bij de persconferentie en schreef mee met de terugblik van trainer/coach Erik ten Hag.
“Dit was een heel grote overwinning”, opende de oefenmeester van de Utrechters zijn nababbel. “Op onszelf, maar ook op onze tegenstander. Want Excelsior, dat is een ontzettend lastige ploeg om tegen te spelen, hier op Woudestein. Ze beschikken over spelers met goede individuele kwaliteiten, maar als team zit er ook een heel doordacht plan achter.”
 
Daarop had Ten Hag, zo veronderstelde hij, zijn ploeg uitstekend voorbereid. “Daarom was het verbazingwekkend dat we binnen een paar minuten op een 1-0 achterstand kwamen. We wisten dat het in het eerste half uur tegen Excelsior overleven zou worden. Daar hadden we de ploeg voor gewaarschuwd. Maar we wisten ook dat Excelsior dat nooit zou volhouden. Wij konden dan voetballend het verschil maken na die openingsfase.”
 
“In de tweede helft kwamen we veel beter uit de kleedkamer”, ging Ten Hag verder. In de eerste tien minuten van die helft kwam zijn ploeg eerst op een 1-2 voorsprong, en werd daarna ook de 1-3 nog gescoord. Daar bleef het bij. “In de eindfase waren we niet slim in het uitspelen. Met onze kwaliteit spelers hadden we hier een grotere uitslag kunnen neerzetten.”
 
Maar, zo besloot de oefenmeester: “Dit was desalniettemin een heel belangrijke en grote overwinning.”

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht