Ten Hag: "Vol stadion ook compliment voor ploeg"

Ten Hag: "Vol stadion ook compliment voor ploeg"

Trainer/coach Erik ten Hag beschouwt voor op de wedstrijd van zondag: FC Utrecht - FC Twente.

FC Utrecht speelt zondag thuis tegen FC Twente. Drie van de vier tribunes van Stadion Galgenwaard zijn al uitverkocht voor het duel met de Tukkers. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag over de partij tegen de FC uit Enschede.
Fantastisch.” Oefenmeester Ten Hag heeft er weinig woorden voor nodig om te duiden hoe hij het nieuws heeft ontvangen dat Stadion Galgenwaard voor de wedstrijd van aanstaande zondag erg vol en wellicht uitverkocht zal zijn. “Het betekent dat we iets goed doen. We spelen thuis tegen FC Twente en het is al nagenoeg volle bak. Dat geeft aan dat de club in beweging is en leeft. Het is ook een compliment aan de spelers, aan de ploeg.”

‘Dat willen we niet meer afgeven’
Dat team, dat staat vierde in de Eredivisie. De vorige drie partijen, tegen respectievelijk NEC, Willem II en Excelsior, werden door Ten Hag’s ploeg omgezet in een driepunter. De uitdaging is om die reeks door te trekken. En zondag ook FC Twente te verslaan. “Het zou mooi zijn als het publiek er een kolkend Stadion Galgenwaard van maakt en vanaf minuut één achter de ploeg gaat staan”, aldus Ten Hag. Dat zijn team play-offs gaat spelen om Europees voetbal, is inmiddels duidelijk. De lat ligt nu nog hoger. Op plek vier, om precies te zijn. “Dat is waar we nu staan, en dat willen we niet meer afgeven. Als je vierde wilt worden, moet je FC Twente verslaan”, spreekt hij klare taal.

Rust en zelfvertrouwen
“Het wordt als normaal ervaren”, reageert Ten Hag op de vraag hoe zijn ploeg omgaat met de huidige stand op de ranglijst. “Het is geen item. Wat je wel ziet, is dat de ploeg heel veel rust, focus en vertrouwen uitstraalt. Maar ook over de positieve agressie beschikt die nodig is voor het behalen van resultaat.”

‘Dat zegt iets over het team’
In Kralingen slikten de Utrechters dinsdag tegen Excelsior een vroege tegentreffer. De voor lijfsbehoud knokkende Rotterdammers gingen als de brandweer in de openingsfase van de partij. FC Utrecht herpakte zich. En ging erop, en erover: 1-3. “Dat zegt iets over het team. Over de weerbaarheid en veerkracht waarover de ploeg beschikt.”

Engelse week goed afsluiten
“We zijn aanbeland bij het einde van een Engelse week. De eerste twee van de drie wedstrijden hebben we in winst omgezet”, rekent Ten Hag voor. Tegen FC Twente kan de oefenmeester geen beroep doen op de geblesseerden Rico Strieder, Robin van der Meer en Patrick Joosten en over de geschorste Giovanni Troupée. “In deze fase van het seizoen moet je zaken – schorsingen en blessures – kunnen opvangen. Tot nu toe lukt ons dat aardig. Het is zaak dat we deze Engelse week goed afsluiten.”

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht