'Vierde aanwinst op weg naar FC Utrecht: buitenkansje komt over van PSG'

Jean-Christophe Bahebeck maakt waarschijnlijk definitief de overstap naar FC Utrecht. De 25-jarige spits onderhandelt met de club over een contract voor drie seizoenen, meldt het Algemeen Dagblad.


20170811Jean-Christophe-Bahebeck-8869

De Domstedelingen huurden Bahebeck het afgelopen seizoen al van Paris Saint-Germain, waar hij een aflopend contract heeft. De Fransman begon sterk, met drie doelpunten en een assist in zes duels, maar liep daarna een zware achillespeesblesure op. Die kwetsuur hield hem in het restant van het seizoen aan de kant. Inmiddels is hij weer in training.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht maakte er de afgelopen maanden geen geheim van dat hij ook volgend jaar graag over Bahebeck zou willen beschikken. Na de komst van Joris van Overeem (AZ), Leon Guwara (Werder Bremen) en Simon Gustafson (Feyenoord) is de selectie in principe rond, maar Zuidam beschouwt de spits als een buitenkansje.

Bahebeck is een jeugdexponent van PSG, waar hij in 2011 als groot talent zijn opwachting in het eerste elftal maakte. Na dat seizoen werd hij achtereenvolgens verhuurd aan Troyes, Valenciennes, Saint-Étienne, Pescara en dus FC Utrecht. Hij speelde tientallen interlands voor de Franse jeugdelftallen.

Bron: VoetbalPrimeur

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht