FC Utrecht wil inlopen op Feyenoord

Voor FC Utrecht dreigt het reguliere seizoen teleurstellend te eindigen. De club deed tot voor kort mee om de vierde plaats in de Eredivisie, die goed is voor plaasting voor de Europa League als nummer drie AZ het bekertoernooi wint. Inmiddels heeft nummer vier Feyenoord een gat van vijf punten geslagen met nog maar vier wedstrijden te spelen.


015

Sander van de Streek wond er na het duel met ADO Den Haag van afgelopen zondag geen doekjes om. Weliswaar had FC Utrecht dankzij een extreem late goal van Zakaria Labyad nog een punt (3-3) aan de wedstrijd overgehouden, maar de Domstedelingen kwamen weer niet tot winnen. Zondag gaat Utrecht op bezoek bij Feyenoord.

'Vóór dit seizoen hadden we waarschijnlijk wel voor de vijfde plaats getekend, play-offs om Europees voetbal halen was de doelstelling. Maar je wilt als topsporter het hoogst haalbare en we hadden er nu beter voor kunnen staan dan we nu het geval is', aldus Van de Streek. 'We hebben terrein verloren in wedstrijden waarin dat niet nodig was geweest', wijst hij op de afgelopen drie duels met ADO (3-3), Willem II (3-2) en SC Heerenveen (2-2), die zijn club slechts twee punten opleverden.

'We moeten zorgen dat we zondag winnen en daarmee het gat kleiner maken en vervolgens is het afwachten wat Feyenoord in zijn andere wedstrijden doet. We hebben het niet meer in eigen hand en dat is zuur. Als we nog vierde worden, is dat een stuntje', vervolgt Van de Streek. 'Aan de andere kant hebben we daardoor ook niks meer te verliezen, zo kunnen we ook spelen', doelt hij op het gat van zes punten richting nummer zes PEC Zwolle.

Persoonlijk is Van de Streek bezig aan een uitstekende periode. Zijn doelpunt tegen ADO was alweer het negende van het seizoen voor de middenvelder annex aanvaller die afgelopen zomer overkwam van SC Cambuur. Zes van die treffers maakte hij sinds eind februari. 'Het gaat goed, daar ben ik blij mee. Of ik nou voorin sta of op het middenveld, ik probeer mijn eigen ding te blijven doen. Sjouwen, slepen en hopen dat de bal goed valt. Dat is mijn kracht. Maar ik had liever wat vaker met drie punten gestaan. Laten we hopen dat we het Feyenoord nog lastig kunnen maken.'

Bron: VI

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht