230 bussen naar de Kuip voor bekerfinale

230 bussen naar de Kuip voor bekerfinale

De aanhang van FC Utrecht gaat op 24 april met 230 bussen, een boot en mogelijk nog een of twee treinen naar de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip. De bussen vertrekken vanaf De Jaarbeurs, De Uithof en Blokhoeve in Nieuwegein. De Jaarbeurs wordt de belangrijkste opstapplaats.
Onderkant formulier Vervoerder Van Rhijn uit De Meern heeft het mobiliteitsplan voor de operatie Kuip klaar. Uit het hele land heeft Van Rhijn - in samenwerking met Pouw Vervoer - bussen gecharterd die de 17.500 supporters van FC Utrecht naar de Kuip vervoeren. Ook vaart er een boot naar Rotterdam en mogelijk rijden er nog één of twee treinen met Utrecht-fans naar de Maasstad.

Supporters die straks een kaartje kunnen bemachtigen, kopen automatisch een vervoersbewijs. In groepsverband reizen is mogelijk, mits je een bus kunt vullen. ,,We kunnen geen lege plekken in bussen hebben, want dan redden we het niet met de 230 beschikbare touringcars,"" zegt directeur Martijn van der Kroef van het vervoersbedrijf Van Rhijn. Een "reisbureau" zal na de kaartverkoop actief worden om groepen die samen willen reizen zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Bussen
Het vinden van 230 touringcars bleek achteraf mee te vallen, legt Van der Kroef uit. ,,We zijn al voor de halve finale begonnen met charteren, want als AZ de finale had gehaald waren er weer minder bussen beschikbaar geweest, omdat zij ze ook uit heel Nederland vandaan moeten halen. Omdat Feyenoord de finale haalde, kwamen er opeens meer bussen beschikbaar. De Feyenoord-aanhang hoeft immers niet met de bus naar De Kuip.""

Een groter probleem dan het vinden van bussen, was volgens Van der Kroef het vinden van geschikte opstaplocaties. ,,Je moet een plek hebben waar je auto"s kunt parkeren, die goed bereikbaar is met het ov en het belangrijkste: waar je minstens 100 bussen kunt parkeren. Uiteindelijk bleven De Jaarbeurs, De Uithof en Blokhoeve over. De Jaarbeurs wordt het grootste opstappunt. Hier zullen verreweg de meeste supporters vertrekken.""

De bussen rijden in clusters van 15 à 20 bussen naar Rotterdam. ,,Het is logistiek onmogelijk om 100 bussen tegelijk te laten vertrekken."" Wanneer de kaartverkoop begint voor de bekerfinale kan FC Utrecht nog niet zeggen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht