Advocaat hoopt op volle bak in Galgenwaard

Dick Advocaat hoopt op veel steun van het FC Utrechtpubliek in de play-offduels met Vitesse. ,,Die twaalfde man hebben we écht nodig om net dat beetje extra te krijgen.’’ 


Sfeer

Voor de thuiswedstrijd van morgenavond  zijn meer dan 12.500 kaarten verkocht. Advocaat hoopt op een volle bak. ,, Ik verwacht echt dat Utrecht laat zien dat ze achter het team staat, dat hebben we echt nodig. Vrijdagavond 20.45 uur is toch heerlijk? Ik verwacht een vol huis.”

Plek zes
FC Utrecht eindigde in de competitie op plek zes, Vitesse een plekje hoger. In de komende twee duels valt de beslissing wie Europa in mag. ,,Dit is echt een Europese wedstrijd en we hebben gezien dat daarin alles kan gebeuren. Nu komt er een beetje druk op en dat maakt het ook leuk. Daarom hoop ik ook dat er ontzettend veel mensen naar het stadion komen. Dat meen ik oprecht.”

De club hoopt met een fanplein zo veel mogelijk supporters naar het stadion te trekken. Voor de tribunes aan de Cityside in het stadion kunnen Utrechtaanhangers met een hapje en een drankje voorbeschouwen op de wedstrijd. Voor kinderen zijn er activiteiten en attracties. 

Optreden
Als de spelers het veld opkomen, zal zangers Pia Latoya optreden. Zij zong bij de wedstrijd FC Utrecht- Feyenoord het lied Amazing Grace, als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag op het 24 Oktoberplein.

Ook de Utrechtfans komen met een sfeeractie. Die bestaat in elk geval uit een vlaggenzee, maar wat er verder gaat gebeuren, blijft nog even een verrassing. Het thema van de actie is ‘in vuur en vlam.’

Morgen (20.45 uur) speelt Utrecht thuis, dinsdagavond (20.45) valt in de Gelredome de beslissing.

Bron: AD 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht