Aflopende contracten van vijf spelers verlengd

Aflopende contracten van vijf spelers verlengd

Andere groep heeft aangetekend schrijven vanuit club ontvangen

Jeff Hardeveld is één van de vijf spelers waarvan het aflopende contract eind deze week is verlengd. De 22-jarige linksback heeft een nieuw contract ondertekend dat hem tot medio 2018 aan FC Utrecht verbindt. Er is ook een optiejaar in de overeenkomst opgenomen, hetgeen wil zeggen dat het contract met één seizoen kan worden verlengd. 
Hardeveld speelde jeugdinterlands in diverse leeftijdscategorieën en ontwikkelde zich bij FC Utrecht door van de beloftenploeg naar het eerste elftal. Zware blessures zorgden ervoor dat Hardeveld vaker en langer dan hem lief was moest revalideren.

“Jeff heeft een moeilijke periode achter de rug, maar geniet het vertrouwen van de technische staf”, zegt Technisch Manager Erik ten Hag van FC Utrecht. “Wij hebben het geloof dat hij uit deze zware periode komt en kijken ernaar uit hem weer te zien renderen in het shirt van FC Utrecht.”

Andere verlengers
Bij Karim Loukili en Sylla Sow zijn de opties in het contract gelicht. Dit betekent dat de twee spelers nog minimaal één seizoen aan de club verbonden blijven. Met Rick Mulder is een contract voor twee seizoenen overeengekomen, waarin tevens een optiejaar is opgenomen. De overeenkomsten van de speler Rick van der Meer en keeper Menno Heus zijn allebei met een jaar verlengd. 

Aangetekend schrijven
Om tegemoet te komen aan de juridische voorwaarden in de contractbepalingen ontvangen de andere spelers met een aflopend contract een aangetekend schrijven, waarin van rechtswege de overeenkomsten formeel worden opgezegd. Komende periode bespreekt FC Utrecht in onderling overleg de toekomst van de betreffende spelers. Deze groep bestaat bij de eerste selectie uit Kevin Conboy, Edson Braafheid en Andreas Ludwig.

Robin Ruiter en Nacer Barazite zijn niet ingegaan op een nieuwe aanbieding van FC Utrecht om hun aflopende contracten te verlengen. Met hen is afgesproken om in een later stadium opnieuw te overwegen om met elkaar in gesprek te gaan.

Onder de spelers van Jong FC Utrecht hebben Myenty Abena, Serhat Cakmak, Bram van Eijk en Robin de Jong de aangetekende brief ontvangen. Tevens lopen de huurovereenkomsten van Dani van der Moot (PSV) en Tafari Moore (Arsenal) af. Hamza Boukhari heeft op dit moment nog een aanbieding van de FC in beraad, terwijl Ali Ulusoy een aanbieding om zijn overeenkomst met een jaar te verlengen heeft afgewezen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht