Armenteros definitief niet naar FC Utrecht

De KNVB en FIFA verlenen FC Utrecht geen dispensatie om Samuel Armenteros voor de rest van het seizoen te huren van de Italiaanse Serie A-club Benevento Calcio.


IMG_6457

De deal klapt op het feit dat de Zweedse spits voor zijn overgang naar Italië 45 minuten heeft meegespeeld in een wedstrijd in de reservebeloftencompetitie met Jong Heracles tegen Heerenveen. Dat deed hij om te herstellen van een blessure. Utrecht en Benevento gingen er vanuit dat de wedstrijd niet meetelde omdat het duel geen onderdeel uitmaakte van een competitie die in de officiële Nederlandse voetbalpiramide valt.

De KNVB en FIFA willen echter geen uitzondering maken. Om geen precedent te scheppen voor andere clubs. De regel dat een speler voor maximaal twee clubs uit mag komen in een voetbaljaar is bedoeld om competitievervalsing te voorkomen. Utrecht hoopte vanwege de aard van de wedstrijd dispensatie te krijgen.

Armenteros (27) –die graag zijn rentree wilde maken in de eredivisie - gold voor Utrecht als een 'potentieel buitenkansje'. De technische leiding zag in hem niet de vervanger van Zakaria Labyad, maar een aanvulling op de huidige selectie. Ajax heeft zich nog niet voor de Utrechtse nummer 10 gemeld. FC Utrecht wil de selectie bijeen houden en gaat er vanuit dat de 23-jarige Utrechter pas komende zomer verkast.

Bron: AD 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht