"AZ en FC Utrecht in de knel: gat tussen vraag en aanbod half miljoen euro"

"AZ en FC Utrecht in de knel: gat tussen vraag en aanbod half miljoen euro"

FC Utrecht is momenteel met handen en voeten gebonden op de transfermarkt. De nummer vijf van de Eredivisie was geïnteresseerd in Tom van Weert, maar heeft niet de middelen om spelers vast te leggen. De Excelsior-spits tekende eerder deze week bij FC Groningen.

Wilco van Schaik vertelt over het lastige parket waarin Utrecht zich bevindt. "We kunnen pas wat doen als we verkopen", aldus de algemeen directeur in gesprek met Voetbal International. Onder meer Timo Letschert en Sébastien Haller staan in de belangstellig van andere club. Er speelt momenteel nog niets concreets, bevestigt Van Schaik.

"Wij kijken wel wat de markt gaat doen. Wij zitten in de wachtkamer. Bij ons lopen in principe alle contracten door. We hebben een goede selectie, met alle posities dubbel bezet."

De verbintenis van doelman Filip Bednarek is in april opgezegd, maar er bestaat nog altijd een kans dat de Pool tóch blijft. Dat heeft onder meer te maken met de ontwikkelingen rond Robbin Ruiter. Volgens VI wil de doelman zelf "dolgraag" naar AZ. Het aanbod dat de Alkmaarders bij Utrecht op tafel hebben gelegd, is naar de smaak van de Domstedelingen echter veel te laag. Utrecht eist op dit moment een half miljoen euro meer dan AZ wil betalen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht