Baaldag in Alkmaar

Baaldag in Alkmaar

FC Utrecht verliest in heenwedstrijd van finale van play-offs om Europees voetbal met 3-0 van AZ.

In de heenwedstrijd van de finale van de play-offs om Europees voetbal heeft FC Utrecht een even ruime als verdiende nederlaag geleden. Een ontketend AZ versloeg de Utrechters in het AFAS Stadion met 3-0. Zondag is de return in Utrecht.
Alles komt samen in de derde goal van de avond. Een AZ-treffer is het; zoals dat geldt voor alle doelpunten deze avond in het AFAS Stadion. Wout Weghorst is het die een kopduel wint en via de binnenkant van de paal - buitengewoon ongelukkig - valt de bal binnen. FC Utrecht baalt, AZ lacht. Voor het ene team zit het tegen, voor de andere ploeg zit het mee. Een dik uur is er dan gespeeld, en het staat 3-0.

 
Goede saves van Jensen
Dat het bij drie doelpunten blijft in het Alkmaarse stadion, is vooral te danken aan het feit dat er gelukkig ook diverse AZ’ers zijn die niet met scherp schieten, en dat doelman David Jensen er een aantal ballen knap uit weet te houden.
 
Van Overeem kiest de goede hoek
Maar de Deen moet dus ook drie keer het antwoord schuldig blijven. Na een dik kwartier opent de sterk spelende Joris van Overeem de score. Na een leep steekballetje van Calvin Stengs prikt hij de bal in de verre hoek binnen: 1-0.
 
Het verhaal van de wedstrijd
Weer een dik kwartier later, in een fase van de wedstrijd waarin er op AZ geen maat lijkt te staan, gaat de bal opnieuw over de Utrechtse doellijn. Stengs breekt door over de flank en zet voor. Uiteindelijk is het Yassin Ayoub die de bal het laatste zetje geeft, en z’n eigen sluitpost passeert (2-0). Het is de eerste keer dat Ayoub een eigen doelpunt maakt. Dat hij dat precies deze avond doet, in precies deze partij, vertelt het verhaal. Niet zozeer van Ayoub, maar van FC Utrecht: dat heeft een baaldag.
 
Krul houdt de nul
FC Utrecht krijgt in Noord-Holland ook wel enkele kansen, maar slaagt er geen moment in de druk op keeper Tim Krul dusdanig groot te maken dat de sluitpost bezwijkt. De geroutinieerde doelman moet enkele reddingen verrichten, doet dat en houdt z’n doel schoon.
 
Zondag de return
Zondag is de return van de finale van de play-offs om Europees voetbal. In Stadion Galgenwaard wordt er dan om 12.30 uur afgetrapt. Tickets voor de allerlaatste en allesbeslissende partij van het seizoen zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop. Die is vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. Op de wedstrijddag gaan bovendien de stadionkassa’s open en zijn daar vanaf 10.30 uur tickets verkrijgbaar.
 
AZ - FC Utrecht 3-0 (2-0)
17. Joris van Overeem 1-0
32. Yassin Ayoub (eigen doelpunt) 2-0
64. Wout Weghorst 3-0
 
Gele kaarten: Derrick Luckassen (AZ) en Sofyan Amrabat (FC Utrecht)
 
Toeschouwers: 12.026.
 
Scheidsrechter: Kevin Blom.
 
Opstelling AZ:
Tim Krul; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Derrick Luckassen, Ridgeciano Haps; Mats Seuntjens, Joris van Overeem (90. Guus Til), Stijn Wuytens; Calvin Stengs (62. Jeremy Helmer), Wout Weghorst, Dabney Dos Santos.
 
Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Jeff Hardeveld (46. Edson Braafheid); Wout Brama, Sofyan Amrabat (70. Nacer Barazite), Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Richairo Zivkovic (70. Gyrano Kerk), Sébastien Haller.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht