Barazite: Ik heb geen slechte wedstrijden gespeeld

Barazite: Ik heb geen slechte wedstrijden gespeeld

Nacer Barazite moet het sinds de thuisbeurt tegen Feyenoord doen met late invalbeurten. De 25-jarige middenvelder/aanvaller is vastbesloten zijn basisplek bij FC Utrecht rap weer terug te pakken. ,,Natuurlijk heb ik soms mijn baalmomenten, maar ik heb het zelf in de hand of ik weer terugkeer bij de eerste elf.""   2-2 tegen ADO, dat was teleurstellend. 


,,Ja, zeker omdat we bij rust 2-0 voor stonden. Maar assistent "JP" de Jong zei het na de wedstrijd al; "die voorsprong hadden we eigenlijk niet verdiend". We stonden voor op basis van individuele klasse. Het was samengevat gewoon een moeizame, slordige wedstrijd met schitterende goals.""  

Jij zit de laatste weken op de bank, steekt dat je? 
,,Natuurlijk heb ik mijn baalmomenten, het zou niet gezond zijn als ik dat in deze positie niet heb. Tegen Heerenveen had ik een assist en een goal die in mijn ogen onterecht werd afgekeurd. Tegen ADO probeerde ik de linies te breken, zij zaten enorm kort op onze middenvelders. Het leidde niet tot de 3-2 jammer genoeg, maar het was een goede invalbeurt."" 

Snap je de keuze van de trainer? 
,,Spelers moeten altijd eerst naar zichzelf kijken. Ik heb alleen invloed op de manier waarop ik er mee omga. Dat kan twee kanten op, ik kies voor de positieve benadering. Sta ik er niet in dan zal ik het in op het trainingsveld en bij invalbeurten moeten laten zien, ook als ik maar tien of vijftien minuten krijg.""

Het liep een tijdje wat minder met je, eens? 
,,Ik vind niet dat ik slechte wedstrijden heb gespeeld, maar als je doelt op het echt beslissend zijn dan klopt het. Het komt mede omdat het verwachtingspatroon is veranderd. Voor de competitie verwachtte niemand ook maar iets van me. Na een goede eerste seizoenshelft eisen mensen meer van me. En dat mag. Op mijn positie is het een vereiste beslissend te zijn. Breng ik het even niet, om welke reden dan ook, dan is het gevolg dat er andere keuzes worden gemaakt."  

Ben je een type dat met de vuist op tafel slaat als je op de bank zit?
,,Rustig blijven is de enige manier. Ik kan moeilijk mee de line-up in lopen als ik niet speel. Daarbij is de concurrentie groot dit seizoen bij Utrecht. Spelers ontwikkelen zich, dat is een compliment naar het team. Anderen komen terug van blessures, er zijn veel opties. De coach gebruikt dat om de concurrentiestrijd op te voeren, dat is alleen maar positief.""

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht