Bartje, je zit bij Oranje!

Bartje, je zit bij Oranje!

Blakend van vertrouwen gaat Bart Ramselaar (19) met FC Utrecht op bezoek bij Heracles. Met een definitieve invitatie van Oranje op zak. ,,Dit geeft geen druk, integendeel.""
Als de elf tegen elf tijdens de geheime training van FC Utrecht in stadion Galgenwaard rond 16.00 uur kortstondig stilt ligt, komt assistent-trainer Sjors Ultee even buurten bij Bart Ramselaar. ,,Bartje, gefeliciteerd, je zit bij Oranje.""

De jonge Amersfoort heeft amper tijd om het nieuws te laten landen, want het afsluitende partijtje richting de play-off-finale tegen Heracles eist meteen zijn volle aandacht weer op. Een half uurtje later komt hij handen tekort om alle felicitaties van ploeggenoten in ontvangst te nemen. Tegen Ierland, Polen en Oostenrijk is hij erbij. Dan kan hij Jens Toornstra opvolgen als laatste speler van FC Utrecht die debuteerde in Oranje. 

Ramselaar heeft ondertussen gehoord wat Danny Blind over zijn invitatie zei. De bondscoach vindt hem een veelbelovende speler. Een rasvoetballer die altijd in beweging is. Eentje die zichzelf of anderen vrijspeelt en over een uitstekend inzicht beschikt. De middenvelder kan niet anders dan breeduit lachen na zoveel lovende woorden, terwijl op zijn wangen een piepklein rood blosje verschijnt. Zijn ogen glimmen. ,,Mooi om te horen natuurlijk. Het voelt vooral als een bevestiging dat ik heel erg op de goede weg ben.""

Snuffelstage
Toen de balverliefde middenvelder zich nog geen anderhalf jaar terug als snuffelstagiair meldde in het winterse trainingskamp van Utrecht in Benidorm praatte hij nog ietwat verlegen over zijn droom om profvoetballer te worden. Oranje als ultieme doel noemde hij niet destijds. Al heeft hij dat streven sinds hij in de D2 naar FC Utrecht kwam altijd op zijn bucketlist gehad, zegt hij nu. ,,Ik was er nooit mee bezig dat het onhaalbaar zou zijn, had vertrouwen dat het ging lukken. Maar dat het nu op mijn negentiende al gebeurt, is natuurlijk heel bijzonder. En een beetje gek tegelijk. Maar het is vooral een mooi signaal voor mezelf en FC Utrecht. Je ziet dat het dus ook mogelijk is Oranje te halen als je hier een goed seizoen draait.""

Een debuut in Oranje zorgt er ongetwijfeld voor dat hij in nog meer scoutingsboekjes komt te staan dan nu al het geval is. Na zijn mindere optredens in de verloren bekerfinale tegen Feyenoord en de wedstrijd om  plek 4 tegen AZ zei Ramselaar dat hij het liefst nog een jaar in Galgenwaard speelt maar niks uitsloot. Grootaandeelhouder Frans van Seumeren plakte ondertussen een prijskaartje van minimaal zeven miljoen op het grootste talent dat de Utrechtse jeugdopleiding de afgelopen jaren voortbracht.

Play-offs
In dat krachtenveld speelt Ramselaar, nog tot 2019 onder contract bij FC Utrecht,  vanavond als bijna-international de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs tegen Heracles. Gisteren, voor de invitatie van de dynamische aanvallende middenvelder bekend werd, vertelde trainer Erik ten Hag dat hij van zijn spelers eist dat zij het laten zien nu het er om gaat. Anders dan in de bekerfinale in de Kuip. ,,Er is zoveel gebeurd met deze club en individuele spelers dit seizoen. Ze staan in de belangstelling van andere clubs, komen in beeld bij Oranje. Prachtig allemaal, maar nu moet hun volledige focus liggen op het pakken van een prijs.""

Ramselaar vindt het prima. Hij ziet het tweeluik met Heracles bovenal als een mooie kans om zijn invitatie voor Oranje te herbevestigen én revanche te nemen op de twee mislukte pogingen een Europees ticket te pakken. ,,Ik geniet nu even van de uitverkiezing, maar ik wil dit seizoen vooral heel graag afsluiten met een Europees ticket. Oranje zal in mijn achterhoofd zitten de komende dagen, maar vooral als stimulans om me te laten zien.""

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht