Beauty van Joosten niet genoeg

Beauty van Joosten niet genoeg

FC Utrecht verliest met 1-2 van AZ.

FC Utrecht heeft geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AZ. In Stadion Galgenwaard stevende de partij lange tijd af op een gelijkspel, maar een fortuinlijke treffer van de Alkmaarders vlak voor tijd betekende een 1-2 eindstand.
Bekijk hier onze foto"s

Om in te lijsten. Of, voor wie geen foto heeft maar de bewegende beelden ergens vandaan kan toveren, heel vaak af te spelen. De gelijkmaker van Patrick Joosten in de wedstrijd FC Utrecht – AZ is van grote klasse. De middenvelder, voor het eerst dit seizoen in de basis startend, rukt op, neemt de setting in zich op, bepaalt zijn doel en geeft de bal de juiste koers en vaart mee. Buiten bereik van Sergio Rochet en via de binnenkant van de paal valt de bal binnen. Een heerlijke poeier, een belangrijke treffer: 1-1.

Noorse homing
Daarmee is de in een niet al te hoogstaande eerste helft opgelopen achterstand alvast ongedaan gemaakt. Een achterstand die ontstaat uit een overigens ook al prachtige treffer. Markus Henriksen maakt ‘m en doet dat halverwege het eerste bedrijf. Vanuit een lastige hoek ontdoet de Noor zich van de naar zijn smaak in de weg staande FC Utrecht-spelers en jaagt hij de bal, als ware het een homingraket, de verre bovenhoek in (0-1).

Zondagschot maakt het verschil
AZ zoekt halverwege de partij daardoor als leider de kleedkamer op. De ploeg speelt aardig, maar krijgt niet veel meer of betere kansen dan FC Utrecht. Het is een zondagschot van Henriksen dat de ruststand bepaalt, niet een goed uitgespeelde aanval.

Jahanbakhsh beslist de partij
Ook de derde en laatste treffer van de middag komt er door een schot van afstand. Dabney Dos Santos levert de bal af bij Alireza Jahanbakhsh en de international van Iran produceert een schot dat weliswaar niet al te veel vaart heeft, maar wel goed geplaatst is. In de verre hoek valt de bal binnen; vijf minuten voor tijd komt de score daardoor op 1-2.

Aandringen
FC Utrecht zoekt daarna, met debutant Richairo Zivkovic en de teruggekeerde Edson Braafheid in de gelederen, nog naar de gelijkmakende treffer, maar die weet AZ, met zo nu en dan kunst- en vliegwerk, te voorkomen.

Vrijdag Vitesse-uit
Voor FC Utrecht staat vrijdag de volgende wedstrijd op het programma. Die dag speelt de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag in Arnhem tegen Vitesse en wordt er om 20.00 uur afgetrapt. Kaarten voor het uitvak zijn via internet en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar.

FC Utrecht - AZ 1-2 (0-1)
25. Markus Henriksen 0-1
53. Patrick Joosten 1-1
84. Alireza Jahanbakhsh 1-2

Gele kaart: Ridgeciano Haps (AZ).

Toeschouwers: 15.570.

Scheidsrechter: Richard Liesveld.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée (60. Edson Braafheid), Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Kevin Conboy (85. Gyrano Kerk); Rico Strieder, Patrick Joosten, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub; Rubio Rubin (69. Richairo Zivkovic), Sébastien Haller.

Opstelling AZ:
Sergio Rochet; Mattias Johansson (46. Fernando Lewis), Rens van Eijden, Ron Vlaar, Ridgeciano Haps; Derrick Luckassen, Stijn Wuytens, Markus Henriksen; Alireza Jahanbakhsh, Fred Friday (59. Wout Weghorst), Levi García (70. Dabney Dos Santos).


Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht