Bekertenue weer verboden door Kuipers

Bekertenue weer verboden door Kuipers

FC Utrecht bekert tegen PEC Zwolle noodgedwongen helemaal in het rood. Scheidsrechter Björn Kuipers heeft de Utrechters verboden om morgenavond in het speciaal ontworpen zwarte-witte bekertenue te spelen. Omdat de witvlakken te weinig onderscheid bieden met het thuistenue van de Zwollenaren.
Saillant detail: Kuipers verbood Utrecht vorig jaar in de bekerfinale om diezelfde treden in het blauw-witte "Elinkwijktenue" te voetballen, omdat  het teveel op het shirt van Feyenoord zou lijken. De Utrechters vonden de maatregel van team Kuipers onzin, omdat beide tenues prima van elkaar te onderscheiden waren, vonden de Domstedelingen. Utrecht had geen keuze, de scheidsrechter beslist, en speelde de finale in het normale grijze uittenue van vorig seizoen.

Datzelfde bekertoernooi bestreed Utrecht Achilles"29 om die reden in het rood-wit in plaats van het blauw-wit. In Utrecht is het een traditie om voor elk cuptoernooi in een ander tenue te spelen. Eerder was de cupfighter al actief in een geel-zwart tenue dat linkte aan DOS, met Elinkwijk en Velox de clubs die samen FC Utrecht vormden.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht