Beloften laten punten aan RKC Waalwijk

Beloften laten punten aan RKC Waalwijk

Jong FC Utrecht in Stadion Galgenwaard met 1-3 onderuit.

Het beloftenteam van FC Utrecht verloor vanavond (maandag) van RKC Waalwijk. In Stadion Galgenwaard werd de meest efficiënte ploeg beloond met drie punten (1-3). 
Prima, denkt het gros van de 1.019 toeschouwers in Stadion Galgenwaard halverwege de tweede helft: die aansluitingstreffer van Jong FC Utrecht valt precies op tijd. Die Nacer Barazite, na goed voorwerk van Gyrano Kerk, jaagt op het juiste moment de 1-2 tegen de touwen. ‘En nu doordrukken!’


Uitbraak
Maar wat gebeurt er? Jong FC Utrecht, dat de touwtjes na de rust zonder zelf al te veel uit te blinken redelijk stevig in handen heeft, incasseert een paar minuten na de hoopgevende treffer een tegendoelpunt. Kenny Anderson krijgt veel te veel ruimte van Tafari Moore en Jelle de Lange, maar profiteert daar niet van. Met een schot in de korte hoek doet Anderson’s ploegmakker Moussa Sanoh dat in tweede instantie wél. En dan staat het, met nog twintig minuten voor de boeg, 1-3 in Utrecht.

Efficiënt
Aan die stand komt geen verandering meer, en zo kan het dat in Stadion Galgenwaard de meest efficiënte ploeg als winnaar van de grasmat stapt. Dat is RKC Waalwijk, dat na een kleine twintig minuten de leiding neemt. Een vlot uitgespeelde aanval heeft Johan Voskamp als eindstation (0-1). Diezelfde Voskamp, met meer dan 250 profwedstrijden in zijn bagage, werkt kort na de break de 0-2 tegen de touwen. Pieter Langedijk zet voor, spits Voskamp verdubbelt de marge.

Initiatief
Vanaf dat moment neemt Jong FC Utrecht meer het initiatief en zakt RKC Waalwijk iets verder terug; de ploeg kan het zich permitteren gezien de marge van twee treffers. Nét op het moment dat die marge dankzij een poeier van Barazite wordt gehalveerd en een kentering op komst lijkt, gooit de ploeg van trainer Peter van den Berg de deur hard in het Utrechtse slot. Na de 1-3 is het meeste balbezit voor de Domstedelingen, maar in problemen worden de Waalwijkers niet of nauwelijks meer gebracht.

Vrijdag weer
Jong FC Utrecht komt vrijdagavond wederom in actie. Het team van trainer/coach Robin Pronk reist die dag af naar Eindhoven en neemt het op De Herdgang op tegen Jong PSV. De aftrap is om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht – RKC Waalwijk 1-3 (0-1)
19. Johan Voskamp 0-1
48. Johan Voskamp 0-2
67. Nacer Barazite 1-2
71. Moussa Sanoh 1-3

Gele kaarten: Darren Rosheuvel (Jong FC Utrecht), Roel van de Sande, Gigli Ndefe en Moussa Sanoh (allen RKC Waalwijk).

Toeschouwers: 1.019.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling Jong FC Utrecht:
David Jensen; Ali Ulusoy, Menno Koch, Jelle de Lange, Tafari Moore; Darren Rosheuvel, Mitchell van Rooijen (68. Rodney Antwi), Odysseus Velanas (59. Nacer Barazite), Sylla Sow; Gyrano Kerk, Dani van der Moot (59. Serhat Cakmak).

Opstelling RKC Waalwijk:
Tamati Williams; Gigli Ndefe, Nando Wormgoor, Serginho Greene, Roel van de Sande; Steef Nieuwendaal, Daan Rienstra, Kenny Anderson; Fred Benson (63. Moussa Sanoh), Johan Voskamp (75. Rob van Sonsbeek), Pieter Langedijk.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht