Beloftenploeg onderuit tegen NAC Breda

Beloftenploeg onderuit tegen NAC Breda

Jong FC Utrecht laat het op bepalende momenten liggen tegen de Bredanaars (0-2).

De beloftenploeg van FC Utrecht kon vanavond (maandag) niet voor een verrassing zorgen tegen NAC Breda. In Stadion Galgenwaard gingen de Utrechters met 0-2 onderuit.
Drie tikken op de neus. Die krijgt Jong FC Utrecht. In een tijdsbestek van amper twintig minuten bovendien. En drie tikken, dat blijkt iets te gortig. Daarvan kunnen de spelers van de beloftenploeg van FC Utrecht niet bekomen. Om verder te gaan in bokstermen: je zou kunnen zeggen dat Jong FC Utrecht op technische knock-out van Jupiler League-promotiekandidaat NAC Breda verliest.

Verschueren opent de score
Tik één? Die incasseert Jong FC Utrecht in de vierde minuut van de partij al. Dankzij goed werk van Cyriel Dessers kan de mee opgekomen Arno Verschueren scoren. Hij roeit de bal hard en hoog tegen de touwen: 0-1.

Brondeel voorkomt de gelijkmaker
De tweede rechtse directe krijgt de beloftenploeg in de achtste speelminuut te verduren. Na een handsbal van de geboren Amersfoorter Kevin van Diermen gaat de bal op de stip. Darren Rosheuvel meldt zich bij de bal. Maar hem overkomt wat drie Jong FC Utrecht-spelers eerder dit seizoen overkwam: hij mist de penalty. Beter gesteld: Jorn Brondeel keert de inzet van Rosheuvel. Geen gelijkmaker dus, maar nog altijd een Bredase voorsprong.

Tweede Bredase goal
En die wordt niet veel later uitgebreid. Een knal van afstand van Robbie Haemhouts gaat via doelman Thijmen Nijhuis het doel in. Tik drie is een feit. De eerste helft is nog maar amper halverwege, of Jong FC Utrecht kijkt tegen een 0-2 achterstand aan.

Voetballend weinig verschil
Jong FC Utrecht, dat is het wrange van het verhaal, doet verder niet veel voor het zo ambitieuze NAC Breda onder. Tijdens de vuurdoop van Stijn Vreven, oud-FC Utrecht, als trainer/coach van de Bredanaars komen de Domstedelingen voetballend prima mee met de Bredanaars. Maar van die drie tikken in het eerste kwart van de partij? Nee, daar herstelt het niet van.

Al vrijdag: FC Dordrecht-uit
Vrijdag gaat de bal alweer rollen voor de beloftenploeg van FC Utrecht. Die dag gaat het team van oefenmeester Pronk op bezoek bij FC Dordrecht en die wedstrijd begint, geheel volgens Jupiler League-gebruik, om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht – NAC Breda 0-2 (0-2)
4. Arno Verschueren 0-1
22. Robbie Haemhouts 0-2

Bijzonderheid: 8. Darren Rosheuvel (Jong FC Utrecht) mist een strafschop.

Gele kaarten: Darren Rosheuvel (Jong FC Utrecht) en Giovanni Korte (NAC Breda).

Toeschouwers: 1.612.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sean Klaiber, Myenty Abena, Menno Koch, Jeff Hardeveld (46. Ali Ulusoy); Darren Rosheuvel, Patrick Joosten, Andreas Ludwig, Odysseus Velanas (71. Rodney Sneijder); Gyrano Kerk, Rubio Rubin (65. Sylla Sow).

Opstelling NAC Breda:
Jorn Brondeel; Fabian Sporkslede, Shane O’Neill, Kevin van Diermen, Ashley Smith-Brown; Arno Verschueren, Manu García (83. Olivier Rommens), Robbie Haemhouts; Giovanni Korte (67. Danny Verbeek), Cyriel Dessers, Thomas Agyepong (75. Mounir El Allouchi).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht