Bijzondere dag: Juplier league-debuut Jong FCU

Bijzondere dag: Juplier league-debuut Jong FCU

Utrechtse beloftenploeg vanavond in Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda.

Een bijzondere dag is aangebroken. Want: vanavond (vrijdag) debuteert Jong FC Utrecht in de Jupiler League. De beloftenploeg van trainer/coach Robin Pronk opent het bal op het één na hoogste niveau in het Rat Verlegh Stadion. Daar, in Breda, is NAC Breda de tegenstander van de talenten uit de Domstad. De aftrap is om 20.00 uur.
Beginnen met een uitwedstrijd tegen titelkandidaat NAC Breda in een vermoedelijk behoorlijk tot zeer goed gevuld Rat Verlegh Stadion. Het is op papier natuurlijk een hartstikke pittige voetbalopgave die Jong FC Utrecht moet maken, maar het toont ook direct aan waarom het zo goed is dat de beloftenploeg is gepromoveerd naar het één na hoogste niveau van Nederland. In die competitie krijgen de talenten van FC Utrecht te maken met omstandigheden en tegenstanders van een dusdanig niveau; dat kom je in de Tweede Divisie of de lagere reeksen niet tegen. Het is een geweldig goede leerschool.


Ups en downs
Een leerschool waarop de kampioen van de Beloftencompetitie van het afgelopen seizoen zich de afgelopen weken heeft voorbereid. Die periode verliep met ups en downs. Met overwinningen, gelijke spelen en nederlagen. Het was een fase waarin diverse nieuwe spelers, sommigen uit eigen jeugdopleiding en anderen aangetrokken van buitenaf, werden ingepast.

NAC Breda getransformeerd
Ten opzichte van het afgelopen seizoen, waarin het NAC Breda niet lukte de zo gewenste promotie naar de Eredivisie af te dwingen, heeft de selectie van de Bredanaars een transformatie ondergaan. Onder anderen Elson Hooi, Uros Matic, Donny Gorter, Sjoerd Ars, Kenny van der Weg, Joey Suk, Dustley Mulder, Kevin Brands, Ronnie Stam, Lerin Duarte, Enes Ünal, Michael Dingsdag en Mats Seuntjens hebben het NAC-hoofdstuk van hun voetbalboeken (voorlopig) afgesloten. In plaats van die veelal behoorlijk ervaren en gereputeerde spelers zijn veel in de meeste gevallen jonge, talentvolle voetballers aangetrokken; mannen als Olivier Rommens (Jong PSV), Cyriel Dessers (KSC Lokeren, België), Giovanni Korte (ADO Den Haag) en Fabian Sporkslede (Chievo Verona, Italië). Een totaal vernieuwd NAC Breda, dat dit seizoen wel dient te slagen in de missie: promotie naar de Eredivisie afdwingen.

Live verslag via Twitter en Snapchat, beelden op FOX Sports en Veronica
Niet op de tribunes van het Rat Verlegh Stadion vanavond? De wedstrijd is live te volgen via Twitter (@fcutrechtmatch) en FC Utrecht doet via Snapchat ook verslag van de partij. In het schakelprogramma van FOX Sports komt de wedstrijd bij bijzondere gebeurtenissen kort aan bod en later op de avond, vanaf 23.00 uur, is de samenvatting te zien op Veronica.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht