"Blind tekenen om hier carrière af te sluiten"

"Blind tekenen om hier carrière af te sluiten"

Na vier maanden blessureleed is Willem Janssen terug bij FC Utrecht. De 29-jarige middenvelder is hersteld van een enkelblessure die hij in oktober tijdens de training opliep.


Janssen werd via een operatie verlost van zijn klachten. "Dan zou ik vier maanden eruit zijn, met wel de garantie dat ik er dan vanaf zou zijn", zegt hij tegen Voetbal International. "Wel balen natuurlijk, te meer omdat ik zag dat het team op de goede weg was en winnen een kwestie van tijd was. Maar ik had vertrouwen in de technische staf. Ik wist: het gaat straks lopen, met mij of zonder mij."

Het begon inderdaad te lopen bij de ploeg van coach Erik ten Hag, die de vijfde plaats bezet in de Eredivisie én in de finale van de KNVB Beker staat. "Het leeft bij ons heel erg dat we een prijs kunnen winnen", stelt Janssen. "Dat is uniek als je speelt bij clubs in de middenmoot en de subtop. Wij doen ook in de Eredivisie mee om Europees voetbal. We gaan voor én én, dat zou helemaal uniek zijn."


"Ik word dertig jaar, hoe vaak maak je het mee als speler van FC Utrecht de beker te winnen? Dat zou tot nu toe de kroon op mijn profcarrière betekenen", aldus Janssen, die zich weer voetballer voelt. "Ik krijg zoveel waardering en ik voel zoveel binding met FC Utrecht. Ik heb nog een contract voor twee jaar en ik zou er blind voor tekenen hier mijn carrière af te sluiten."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht