Boymans doorbreekt Zwolse barrière

Boymans doorbreekt Zwolse barrière

FC Utrecht heeft opnieuw een driepunter gescoord. Een doelpunt van invaller Ruud Boymans vlak voor tijd bezorgde de Utrechters een 1-0 zege op PEC Zwolle in een sfeervol Stadion Galgenwaard, dat door 21.715 mensen werd bezocht.
‘Alles of niets’, schreeuwt het publiek na 75 minuten voetbal in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht is tegen PEC Zwolle de bovenliggende partij in de sfeervolle Utrechtse voetbaltempel, krijgt ook kansen, maar de bal wil er maar niet in. Trainer/coach Erik ten Hag brengt een kwartier voor tijd Nacer Barazite en Ruud Boymans in de ploeg. Nog meer stootkracht, nog meer dreiging, nog meer druk op de Zwollenaren.

Extase
En ze bezwijken, de blauw-witten uit Overijssel. Niemand minder dan Ruud Boymans, die na meer dan een jaar niet in Stadion Galgenwaard te hebben gespeeld dan ein-de-lijk de rentree voor eigen fans maakt waar hij zo naar heeft uitgekeken, beslist de partij. Hij kopt een door Yassin Ayoub aangesneden bal – vanuit een vrije trap; wéér – binnen en brengt daarmee het Utrechtse publiek in extase: 1-0, met nog drie minuten officiële speeltijd op de klok.

Dikverdiend
Hoewel de zege pas laat tot stand komt, is-ie dikverdiend. FC Utrecht is de enige ploeg die écht voor de winst lijkt te spelen. PEC Zwolle kiest voor een behouden aanpak, loert op de counter en is daarmee overigens ook met regelmaat dreigend. Maar uiteindelijk is het de ploeg die de meeste voorwaartse druk zet, die ook de punten pakt.

Boymans Man van de Middag
Dat het niet al veel eerder dan na 86 minuten 1-0 wordt, is voor een deel toe te schrijven aan Mickey van der Hart. De keeper van PEC Zwolle maakt enkele knappe doelpogingen van FC Utrecht onschadelijk. Onder anderen Bart Ramselaar en Ayoub zien goede inzetten gekeerd worden door de goalie die uiteindelijk voor de Man van de Middag toch moet buigen. Dat is natuurlijk Ruud Boymans.

FC Utrecht - PEC Zwolle 1-0 (0-0)
87. Ruud Boymans 1-0

Gele kaart: Sébastien Haller (FC Utrecht).

Toeschouwers: 21.715.

Scheidsrechter: Kevin Blom.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Chris Kum; Rico Strieder, Sofyan Amrabat (76. Nacer Barazite), Yassin Ayoub, Bart Ramselaar; Patrick Joosten (76. Ruud Boymans), Sébastien Haller.

Opstelling PEC Zwolle:
Mickey van der Hart; Dirk Marcellis, Thomas Lam, Ouasim Boy, Bram van Polen; Kingsley Ehizibue (64. Sheraldo Becker), Wout Brama, Rick Dekker; Queensy Menig, Lars Veldwijk, Stef Nijland (64. Wouter Marinus). 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht