Boymans statistisch gezien beste spits van Europa

Boymans statistisch gezien beste spits van Europa

Sinds Ruud Boymans terug is van lang blessureleed weet hij het net weer vaak te vinden. Lang liep de spits van FC Utrecht één op één, maar nu hij dat moyenne heeft losgelaten staat er nog altijd een mooie statistiek overeind. De 26-jarige spits heeft slechts 62 minuten nodig om een goal te maken. Daarmee is hij, nu Alex Teixeira naar China is verkast, koploper onder de in Europa actieve spitsen.
Ruud Boymans lacht al snel zijn hagelwitte tanden bloot, maar als hij het lijstje spitsen ziet dat hij aanvoert, kan hij een schaterlach niet meer bedwingen. ,,Mooi lijstje, daar pas ik prima in.""

Dan serieuzer: ,,De anderen hebben natuurlijk veel meer wedstrijden gespeeld. Dat maakt het veel moeilijker. Sta ik aan het einde van het seizoen nog steeds bovenaan dan heb ik het prima gedaan.""

Gevraagd naar het Boymans-gehalte van Zlatan, Lewandowski en Messi komt de Utrechtse nummer 9 helemaal niet meer bij. ,,Dat technische hebben ze wel van mij ja. Nee joh, ik voel me heel nederig in dit rijtje. Je kunt mij echt in de verste verte niet met iemand van hen vergelijken, hou op zeg. Ik durf er bijna niet serieus over te praten. Ik heb echt niets van hen of andersom. Nou ja, mijn neusje voor de goal natuurlijk, dat dan weer wel.""

,,Ik ken mezelf goed. Wat dat betreft ben ik heel open en weet ik precies wie of wat ik ben. Gewoon een jongen die niet over een al te grote dosis techniek beschikt, maar wel ongelooflijk veel drang naar de goal heeft. En baalt als-ie een wedstrijd niet scoort. Want ik leef van doelpunten, dat is spitsen eigen. Dat zullen die miljoenenspitsen en ik ook wel gemeen hebben.""

Minste speelminuten per goal*
1. Alex Texeira (Shakhtar) 61**
2. Ruud Boymans (FC Utrecht) 62
3. Zlatan Ibrahimovic (PSG) 72
4. Jonas (Benfica) 77
5. Karim Benzema (Real Madrid) 78
6. Eduardo (Shakhtar) 85
7. Robert Lewandowski (Bayern) 85
8. Lionel Messi (Barcelona) 87

* Alleen spelers met 5 goals of meer
** Speelt nu in China

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht