Boymans verklaart ongekende productie: "Het werkt als een ketchupfles"

Boymans verklaart ongekende productie: "Het werkt als een ketchupfles"

Ruud Boymans krijgt de laatste weken het nodige uit zijn "ketchupfles". De spits van FC Utrecht keerde terug na een slepende blessure en scoorde ook zondag weer tweemaal, thuis tegen zijn oude club Willem II.
Vorig jaar liep hij negen uit negen bij Utrecht. "Elke kans was een goal. Daar hoop ik nu weer naartoe te leven", vertelt Boymans in het NRC. Waar zit dat gevoel "m in? "Op een gegeven moment heb je gewoon een goal nodig. Ruud van Nistelrooy zei eens dat het werkt als een ketchupfles. Is echt zo. Je kunt zo hard knijpen als je wil, en er komt niets. En dan ineens knalt het eruit en gaat het vanzelf. Als je die flow hebt, moet je die vasthouden, zoals Janssen bij AZ."

Boymans bewondert bijvoorbeeld Van Nistelrooy en Klaas-Jan Huntelaar. "Wat zij deden bij afronden, vrijlopen. In de Eredivisie kan je daarmee net het verschil maken", meent de Utrecht-spits. Gertjan Verbeek waarschuwt voor de "getallen" van spitsen, die vaak één op één lopen. "Je moet oppassen dat ze daar niet obsessief in worden. Als ze dan niet meer bezig zijn vrij te lopen, om aanspeelbaar te zijn, verdedigers bezig te houden, dan houdt het op."

"Je moet ze overtuigen ook als teamspeler belangrijk te zijn. Dat scoren moet geen doel op zich worden. Bij Bas Dost bij Heracles Almelo vrat het missen van kansen echt aan hem", denkt Verbeek, die ziet dat spitsen onder hem goed presteren. Waar ligt dat aan? "Ik ageer. Ik speel met druk op de helft van de tegenstander, veel via de zijkant. Als spits hoef je dan minder defensief werk te doen, en je staat in de omschakeling dichter op doel."Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht