Braafheid en FC Utrecht verkennen mogelijkheden

Braafheid en FC Utrecht verkennen mogelijkheden

Edson Braafheid traint de komende weken mee met FC Utrecht om zijn conditie op peil te houden. De 33-jarige verdediger, die in 2003 vanuit de jeugdopleiding vier seizoenen lang een vaste waarde was voor FC Utrecht, komt vanaf vandaag in actie op Sportcomplex Zoudenbalch.
Braafheid speelde sinds 2014 bij SS Lazio, maar mocht de Italiaanse Serie A-club deze zomer transfervrij verlaten. De internationale loopbaan van de routinier voerde hem in het verleden ook langs FC Twente, Bayern München, Celtic en TSG 1899 Hoffenheim. Zijn verrichtingen als linksback leverden hem tussen 2009 en 2011 tien interlands met Oranje op.

Braafheid begon zijn loopbaan bij FC Utrecht. Tussen 2003 en 2007 speelde hij 82 wedstrijden in het rood-wit. Trainer/coach Erik ten Hag: "Vanuit zijn verleden bij FC Utrecht willen wij Edson de mogelijkheid geven om aan zijn conditie te werken. Ik ken Edson vanuit onze gezamenlijke tijd bij FC Twente. Hij kent de wetten van het topvoetbal. Voor ons is het een mooie gelegenheid Edson te herontdekken."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht