Brilstand bij heenwedstrijd halve finale play-offs

Brilstand bij heenwedstrijd halve finale play-offs

De wedstrijd PEC Zwolle - FC Utrecht eindigde vanavond (donderdag) in 0-0. Zondag, als beide teams in Stadion Galgenwaard elkaar treffen voor de return, wordt de halve finale van de play-offs om Europees voetbal beslist.
Een kans is het. Best een lastige, maar toch één van de betere van de avond. Ruud Boymans krijgt ‘m, in het laatste kwart van de partij. Rico Strieder verstuurt een mooie dieptepass en Boymans is eerder bij de bal dan de uitkomende doelman Kevin Begois, die tot zijn grote spijt ziet dat de bal over hem heen gaat en tot zijn grote opluchting twee tellen later kan constateren dat de bal net naast de paal stuitert.

Mogelijkheden
Het feit dat de kans van Boymans tot de betere van de partij behoort, zegt voldoende. Veel mogelijkheden zijn er namelijk niet te bewonderen in het IJsseldelta Stadion. Zo nu en dan moeten Begois en diens FC Utrecht-collega Filip Bednarek handelend optreden, maar zelden moeten de sluitposten reddingen verrichten. Bart Ramselaar dwingt Begois tot handelend optreden na een fraaie combinatie met Sébastien Haller, maar moet dat bekopen met een blessure na een botsing met de sluitpost. 

Pegel
Een pegel van Sofyan Amrabat, die is ook zeker het vermelden waard. De jeugdinternational neemt een afvallende bal bij een hoekschop vol op z’n slof en ziet hoe Begois met zijn vuisten de inzet onklaar maakt. Amrabat komt in Zwolle als linkervleugelverdediger in actie, met drie vanuit het centrum opererende spelers naast zich: Chris Kum, Ramon Leeuwin en Mark van der Maarel. Troupée bestrijkt de rechtervleugel. Doet dat met verve, en krijgt in de slotfase van de partij ook nog een kans.

Zondag: de return
FC Utrecht en PEC Zwolle? Zondag staan ze weer tegenover elkaar. Dan is Stadion Galgenwaard de plaats van handeling en wordt er om 14.30 uur afgetrapt. De inzet van dat treffen? Een plek in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Daarin komt ook ofwel FC Groningen, ofwel Heracles Almelo uit. Die ploegen troffen elkaar vandaag in het Hoge Noorden en daar gingen de Groningers met 2-1 winnen. Tickets voor de partij van zondag zijn via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar. Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa’s vanaf 12.30 uur open.

PEC Zwolle - FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Rick Dekker (PEC Zwolle), Mark van der Maarel, Andreas Ludwig en Ruud Boymans (allen FC Utrecht).

Toeschouwers: 8.125.

Scheidsrechter: Kevin Blom.

Opstelling PEC Zwolle:
Kevin Begois; Bram van Polen, Dirk Marcellis, Thomas Lam, Bart van Hintum; Wout Brama, Rick Dekker (76. Abdel El Hasnaoui), Ouasim Bouy; Sheraldo Becker, Lars Veldwijk, Queensy Menig (63. Kingsley Ehizibue).

Opstelling FC Utrecht:
Filip Bednarek; Giovanni Troupée, Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Chris Kum, Sofyan Amrabat; Rico Strieder, Bart Ramselaar (65. Willem Janssen), Patrick Joosten (63. Ruud Boymans); Nacer Barazite, Sébastien Haller (86. Andreas Ludwig).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht