De aanhouder wint!

De aanhouder wint!

FC Utrecht knikkert FC Groningen uit de KNVB Beker dankzij goal van Nacer Barazite in extremis: 1-0.

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de KNVB Beker. De cupfighters uit de Domstad waren in Stadion Galgenwaard met 1-0 te sterk voor FC Groningen. Het enige doelpunt van de partij werd in de blessuretijd gemaakt door Nacer Barazite.
En dan, in de blessuretijd van de wedstrijd, valt alles tóch nog op z’n plek. De heerlijk getrapte hoekschop van Yassin Ayoub, de kopbal van Nacer Barazite. Doelman Sergio Padt raakt de bal nog wel aan, maar kan de 1-0 niet meer voorkomen. Hij zit erin, en FC Utrecht bekert door. Stadion Galgenwaard implodeert, figuurlijk dan toch zeker. Wat een ontknoping, wat een feest.

Een verdiende zege
Het is het team uit de Domstad dat de polonaise loopt, zó van de tweede ronde de achtste finale van het toernooi in. En dat is ook de ploeg die het verdient. FC Utrecht dicteert de wedstrijd van begin tot eind, drukt de Groningers vrijwel voortdurend ver weg op hun eigen helft en krijgt veel kansen.

Vaak bijna
Vaak is het bijna raak. Er worden ballen van de lijn gehaald, keeper Padt krijgt ’n keer hulp van de paal na een knappe poeier van Sébastien Haller en veel vaker nog stranden Utrechtse aanvallen ergens in de buurt van de Groninger goal.

Verlenging
Net op het moment dat het gros van de toeschouwers zich al heeft neergelegd bij een verlenging, slaat FC Utrecht toe. De meer fitte en bovendien beter spelende formatie beloont zichzelf met een achtste finale-ticket en die komt het meer dan toe. Na in de eerste ronde al een geduchte tegenstander te hebben uitgeschakeld (FC Twente, in Enschede, werd met 1-3 verslagen) is in de vorm van FC Groningen opnieuw een stevige bekerhobbel genomen.

Lange adem
FC Utrecht bewijst tegen de Trots van het Noorden andermaal een team van de lange adem te zijn. Vier dagen eerder is het idem dito. Dan is Willem II de opponent, is het ook eenrichtingsverkeer en maakt uiteindelijk Haller de winnende goal in Tilburg (0-1).

Morgen: de loting!
De loting voor de achtste finale van de KNVB Beker is morgen (donderdag). Na afloop van de laatste partijen uit de tweede ronde wordt duidelijk wat de volgende opponent van FC Utrecht zal zijn in het toernooi waarvan het afgelopen seizoen de finale behaalde.

Zondag: FC Utrecht - NEC
En zondag? Dan gaat FC Utrecht in Stadion Galgenwaard de strijd aan met NEC. Die wedstrijd begint om 14.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET, in de FC Utrecht Fanshop en op de wedstrijddag vanaf 12.30 uur bij de stadionkassa’s.

FC Utrecht - FC Groningen 1-0 (0-0)
90+2. Nacer Barazite 1-0

Gele kaarten: Sébastien Haller (FC Utrecht), Simon Tibbling, Bryan Linssen en Mimoun Mahi (allen FC Groningen).

Toeschouwers: 16.377.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer; Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite; Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Opstelling FC Groningen:
Sergio Padt; Hans Hateboer, Kasper Larsen, Samir Memisevic, Yoell van Nieff; Tom Hiariej, Ruben Jenssen, Simon Tibbling (60. Mimoun Mahi); Bryan Linssen (71. Danny Hoesen), Tom van Weert, Albert Rusnák. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht