Doelpuntloos gelijkspel tegen SC Heerenveen

FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. In het regenachtige Friesland stond vanavond (zaterdag) na negentig minuten dezelfde score op het bord als op het moment van aftrappen: 0-0. 
 
Halverwege de tweede helft is het dat FC Utrecht het dichtst is bij een doelpunt in Friesland. Sander van de Streek draait dan knap weg van zijn tegenstander en schiet. Een venijnige poging wordt onschadelijk gemaakt door Erwin Mulder, die deze avond zijn honderdste Eredivisiewedstrijd keept namens sc Heerenveen. 

Van de Streek schiet de bal op de paal
De goalie bekroont die mijlpaal met een clean sheet, al heeft hij daar wel de hulp van het aluminium bij nodig. En die krijgt hij. In de slotfase van de eerste helft stuitert een door Van de Streek geschoten bal via de binnenkant van de paal terug het veld in. Dat moment doet zich voor in een fase van de wedstrijd waarin FC Utrecht wat meer grip krijgt op de partij en dan met name de vijfmansdefensie van de Friezen. In die fase, de pak ‘m beet laatste tien minuten van de eerste helft, zijn er ook schietkansen voor Gyrano Kerk en Adam Maher, maar hun pogingen worden in de kiem gesmoord.


Eredivisiebal 2020-21

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht