Door het stof in Enschede

Door het stof in Enschede

FC Utrecht verliest met 4-0 van FC Twente.

FC Utrecht heeft een flinke nederlaag geleden in Enschede. In de Grolsch Veste speelden de Utrechters een zeer matige partij tegen FC Twente, dat maximaal profiteerde van de fouten die de Domstedelingen maakten: 4-0.
Het is niet zomaar een doelpunt. Het is een treffer waarvan je ziet dat er veel achter schuilgaat. Oussama Assaidi maakt ‘m. De 4-0, een kwartier voor tijd, zorgt ervoor dat een een zucht van verlichting gaat door de Grolsch Veste. FC Twente weet dan: dit kan niet meer stuk. Deze punten zitten in de tas. En dat wordt gevierd. Basisspelers, reserves, de technische staf: alles en iedereen omhelst elkaar.

Kansen in het begin
FC Twente, tot op het bot gemotiveerd, stapt als winnaar van het veld en dat mag je alleszins verdiend noemen. En toch. Toch. FC Utrecht krijgt in de eerste paar minuten van de partij enkele goede kansen. Een positivo zou zeggen: je zou met 0-1, eigenlijk zelfs 0-2, aan de leiding hebben kunnen gaan.

Last van de Enschedese schouders
Een realist kijkt dik anderhalf uur later naar het scorebord en constateert dat FC Twente na een zwakke start onder de Utrechtse druk wist uit te komen en er lustig op los scoort voor eigen publiek. Tom Boere maakt al rap de 1-0 en ook dan, net als bij de 4-0 van Assaidi, merk je aan de ambiance wat de seizoensstart - de Tukkers hebben na vier partijen nul punten - met FC Twente heeft gedaan. De druk staat er vol op, en die 1-0 werkt verlichtend. Als vanuit een corner na een kleine twintig minuten Thomas Lam dan ook nog de 2-0 binnenkopt, valt er al helemáál een last van de Enschedese schouders.

Weinig zit mee
Op zo’n middag zit het voor het ene team ook altijd net even wat meer mee dan voor de andere ploeg. Daar is de 3-0 een voorbeeld van. FC Utrecht wil de bal wegwerken, maar nota bene via scheidsrechter Jochem Kamphuis komt de bal gunstig uit voor de Tukkers. Luciano Slagveer profiteert dankbaar van het moment van ongeluk van FC Utrecht, en maakt er door de boel af te ronden een Twents geluksmomentje van.

Niet de middag van FC Utrecht
Tussen al die FC Twente-highlights door komt FC Utrecht soms eens in de buurt van het doel van Jorn Brondeel. Maar de Belgische sluitpost wordt door de Domstedelingen niet één keer in verlegenheid gebracht. FC Utrecht, dat de voorgaande wedstrijden doelpoging op doelpoging stapelt, weet zich door de laatste linie van de Tukkers geen weg te banen. Het is simpelweg niet de middag van FC Utrecht.

Drukke week voor de boeg
FC Utrecht heeft geen tijd bij de pakken neer te zitten. Er staan deze week immers twee partijen op de rol. Woensdag in de Amsterdam ArenA is Ajax Amateurs de tegenstander van de Utrechters in de eerste ronde van de KNVB Beker. En zondag, dan komt PSV op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Twente - FC Utrecht 4-0 (3-0)
9. Tom Boere 1-0
18. Thomas Lam 2-0
35. Luciano Slagveer 3-0
75. Oussama Assaidi 4-0

Gele kaarten: Thomas Lam (FC Twente), Willem Janssen, Yassin Ayoub (FC Utrecht).

Toeschouwers: 24.200.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling FC Twente:
Jorn Brondeel; Hidde ter Avest, Peet Bijen, Thomas Lam, Jeroen van der Lely; Danny Holla (46. Haris Vuckic), Fredrik Jensen (46. Jelle van der Heyden), Michael Liendl; Luciano Slagveer, Tom Boere, Oussama Assaidi (76. Adnane Tighadouini).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée (46. Sean Klaiber), Mark van der Maarel, Willem Janssen, Edson Braafheid; Urby Emanuelson, Sander van de Streek, Yassin Ayoub (78. Rico Strieder), Zakaria Labyad; Gyrano Kerk (46. Jean-Christophe Bahebeck), Cyriel Dessers.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht