Drie punten, vierde plek

Drie punten, vierde plek

In een spannende partij heeft FC Utrecht vanavond (zondag) in Stadion Galgenwaard aan het langste eind getrokken. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag was met 1-0 te sterk voor sc Heerenveen en is opgeklommen naar de vierde plaats van de Eredivisie.
Het balletje door de benen van de sc Heerenveen-verdediger is heerlijk. Want: stijlvol, en nog precies op maat ook. Gespeeld door Sofyan Amrabat, afgeleverd bij Andreas Ludwig. De middenvelder doet daar wat vanuit die hoek weinigen zien aankomen: de bal in het door Erwin Mulder verdedigde doel spelen. Keeper geklopt, bal tegen de touwen, Stadion Galgenwaard in extase: 1-0.

Simpelweg spectaculair
Het doelpunt valt halverwege de eerste helft, waarin het bepaald geen kansen regent in de Domstad. De afsluitende pot van speelronde 22 moet, zo blijkt, even op gang komen. En is na de rust simpelweg spectaculair.

Ogen tekort
Want tijdens het tweede bedrijf wordt er met noemenswaardige momenten gestrooid. Met mooie aanvallen, met heerlijke verdedigende acties. Zoals een sliding van Mark van der Maarel, die in een ultieme poging de bal ontfutselt van de Friese sterspeler Sam Larrson. Een reuzenkans aan de andere kant van het veld ook voor Richairo Zivkovic, na een prachtige aanval waarin Ludwig een rol speelt en Giovanni Troupée een perfecte voorzet aflevert.

Jensen buitengewoon
Met twee rode kaarten, ook dat. De eerste voor Larsson – twee keer geel – zo’n tien minuten voor tijd, en even later ook een directe voor doelpuntenmaker Ludwig. David Jensen, ook hij toont zich nadrukkelijk na de rust. De Deen krijgt de nodige ballen op zich af van de ijzersterke Friese voorhoede en steeds weer heeft de sluitpost uit Scandinavië een antwoord op de inzetten én voorzetten, die hij verijdelt op de momenten dat dat móet.

Teamwork
Eén keer is Jensen gezien. En dat moment is misschien wel tekenend voor waarom FC Utrecht als winnaar van het veld stapt. Want als speler X het even niet kan, dan is speler Y paraat om de benodigde bijstand te verlenen. In dit geval is dat Ramon Leeuwin, die de bal van de lijn haalt en daarmee een tegentreffer voorkomt.

Vierde plek
FC Utrecht is dankzij de in een bijzonder sfeervol Stadion Galgenwaard geboekte zege op sc Heerenveen opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst van de Eredivisie. Komend weekend wacht voor de manschappen van Ten Hag een uitduel met de nummer drie van de rangschikking: PSV. Die partij begint zondag om 16.45 uur. 

FC Utrecht - sc Heerenveen 1-0 (1-0)
25. Andreas Ludwig 1-0

Gele kaarten: Wout Brama, Robin van der Meer, Willem Janssen (allen FC Utrecht).

Rode kaarten: 83. Sam Larsson (sc Heerenveen, twee keer geel), 87. Andreas Ludwig (FC Utrecht).

Toeschouwers: 18.078.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer; Wout Brama, Sofyan Amrabat (48. Mark van der Maarel), Andreas Ludwig, Nacer Barazite (76. Zakaria Labyad); Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Opstelling sc Heerenveen:
Erwin Mulder; Stefano Marzo, Joost van Aken, Jeremiah St. Juste, Lucas Bijker; Yuki Kobayashi, Martin Ødegaard (90. Pelle van Amersfoort), Morten Thorsby; Arber Zeneli (80. Luciano Slagveer), Reza Ghoochannejhad, Sam Larsson.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht