Driepunter in Den Haag

Driepunter in Den Haag

FC Utrecht houdt ADO Den Haag in bedwang in Kyocera Stadion: 0-2.

Met 0-2 was FC Utrecht vanmiddag (zondag) ADO Den Haag de baas. De Utrechters waren in de eerste helft heer en meester en beslisten de pot na de rust.
Alles wat de spelers van ADO Den Haag in zich hebben, geven ze na de rust. De groen-gelen kijken tegen een 0-1 achterstand aan en gaan vastberaden op jacht naar de gelijkmaker. David Jensen, die zijn basisdebuut in competitieverband maakt bij FC Utrecht, weet van geen wijken. De Deen houdt alle ballen die op hem afkomen, tegen. En krijgt twee keer een beetje hulp van het aluminium.

Haller schiet raak
Als FC Utrecht vlak voor tijd de 0-2 maakt, is het over en sluiten. ADO Den Haag, dat op dat moment na twee keer geel en dus rood voor Tommie Beugelsdijk nog met tien man op het veld staat, wordt door enkele goede passes uit elkaar gespeeld. Richairo Zivkovic geeft uiteindelijk de voorzet, Sébastien Haller de laatste tik: 0-2. Met nog alles bij elkaar een minuut of tien te spelen is de buit dan zo goed als binnen voor de Utrechters, die in de slotfase weinig meer te dulden hebben van de Hagenaars.

Barazite vindt het net
De ploeg van Zeljko Petrovic heeft tijdens de eerste helft weinig in te brengen tegen het team van trainer/coach Erik ten Hag. FC Utrecht beheerst de partij en dat de ploeg na een klein halfuur spelen op voorsprong komt, is een logisch gevolg van hetgeen de rood-witten op de Haagse kunstgrasmat leggen. Na een verfijnde actie en dito voorzet van Yassin Ayoub is het Nacer Barazite die op prachtige wijze de 0-1 tegen de touwen jaagt.

Twee keer de 0-2
Haller is het dus uiteindelijk die de 0-2 maakt. Dat doet hij in feite twee keer. De eerste keer gaat de boeken niet in, want dat doelpunt wordt afgekeurd. Na een voorzet van Barazite jaagt de Fransman de bal op even atletische als indrukwekkende wijze tegen de touwen, maar dat doet hij volgens de arbitrage vanuit een buitenspelpositie. Een tegenvaller die de Utrechters goed weten te verwerken, want tien minuten later beslist het team van Ten Hag alsnog de pot in de Residentie.

Heracles Almelo-thuis
De volgende partij voor FC Utrecht? Die is op zondag 11 december tegen Heracles Almelo. Het duel wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard en begint om 14.30 uur. Het is de laatste thuiswedstrijd van FC Utrecht van het kalenderjaar 2016.

ADO Den Haag - FC Utrecht 0-2 (0-1)
29. Nacer Barazite 0-1
83. Sébastien Haller 0-2

Gele kaarten: Gervane Kastaneer, Hector Hevel en Thomas Meissner (allen ADO Den Haag), Giovanni Troupée (FC Utrecht).

Rode kaart: 75. Tommie Beugelsdijk (ADO Den Haag, 2 x geel).

Toeschouwers: 8.956.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Opstelling ADO Den Haag:
Ernestas Setkus; Tyronne Ebuehi, Thomas Meissner, Tommie Beugelsdijk, Wilfried Kanon; Tom Trybull, Achraf El Mahdioui, Hector Hevel (58. Sheraldo Becker), Edouard Duplan (84. Levi Marengo); Mike Havenaar (58. Dennis van der Heijden), Gervane Kastaneer.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer; Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite (86. Andreas Ludwig); Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht