Een wedstrijd met twee gezichten

Een wedstrijd met twee gezichten

FC Utrecht speelt gelijk tegen NEC: 1-1.

FC Utrecht speelde vanmiddag (zondag) met 1-1 gelijk tegen NEC. Na een puike eerste helft, waarin de Utrechters de leiding namen, dwongen de Nijmegenaren na de break een remise af.
Zeker drie momenten zijn het. Momenten tussen speelminuut 35 en speelminuut 45, waarop FC Utrecht de kans krijgt om een 1-0 voorsprong uit te bouwen. Er is een bal op de lat, gekopt door Sébastien Haller na een afgemeten voorzet van Nacer Barazite. En dan, een paar minuten later, is het Richairo Zivkovic die over links oprukt. Hij is Michael Heinloth te snel af en krijgt de bal bij Sofyan Amrabat. De middenvelder schept ruimte voor een schot en haalt uit. Snoeihard, met een mooie curve, maar: net naast.

Geen verdubbeling
De derde riante kans op een verdubbeling van de marge krijgt FC Utrecht een minuut of anderhalf voor de break. Dan is het Heinloth die de bal mist en Zivkovic die vrije doorgang heeft richting het Nijmeegse doel. De spits kiest voor een bal in de verre hoek en legt daarmee keeper Joris Delle in de luren, maar NEC haalt opgelucht adem: de bal gaat net naast.

Barazite schiet raak
Daardoor blijft de marge halverwege beperkt tot één treffer. Dat is er één die door Nacer Barazite wordt gemaakt. Vanuit de rechterkant van het veld zet Zivkovic de bal voor en Barazite schiet de bal binnen via de Franse sluitpost van de Gelderlanders: 1-0.

NEC in de houdgreep
FC Utrecht mag het zichzelf aanrekenen dat het voor rust niet verder afstand neemt van de Nijmegenaren. Het heeft de formatie van Peter Hyballa in een stevige houdgreep, stevent af op een uitmuntend resultaat, maar kan niet voorkomen dat NEC zich uit de benaderde positie weet te bevrijden.

Kadioglu de held van Nijmegen
Want dat is wat NEC doet. De ploeg gebruikt de rust om energie te tanken en de rug te rechten, speelt een sterke tweede helft en komt daarin op gelijke hoogte via de 17-jarige invaller Ferdi Kadioglu (1-1). De jeugdinternational krijgt ruimte om te schieten en maakt van die kans uitstekend gebruik; hij poeiert de bal na een dik uur spelen in de winkelhaak.

Gelijkspel
In het halfuur dat dan nog resteert, zijn er over en weer kansen. Maar Robbin Ruiter en NEC’s Delle houden hun doelen schoon, en het blijft bij 1-1.

FC Utrecht - NEC 1-1 (1-0)
35. Joris Delle (eigen doelpunt) 1-0
62. Ferdi Kadioglu 1-1

Gele kaarten: Patrick Joosten en Richairo Zivkovic (beiden FC Utrecht), Michael Heinloth, Reagy Ofosu, Andre Formitschow (allen NEC).

Toeschouwers: 16.911.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer (88. Kevin Conboy); Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub (79. Andreas Ludwig), Nacer Barazite (79. Patrick Joosten); Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Opstelling NEC:
Joris Delle; Michael Heinloth, Dario Dumic, Wojciech Golla, Andre Formitschow; Janio Bikel, Julian Von Haacke; Gregor Breinburg, Kevin Mayi (88. Jay-Roy Grot), Reagy Ofosu (46. Ferdi Kadioglu); Taiwo Awoniyi (90+2. Quincy Owusu-Abeyie).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht