Elf feitjes over FC Utrecht - Feyenoord

Elf feitjes over FC Utrecht - Feyenoord

En alvast een paar quizvragen over de ontmoeting tussen de Utrechters en de Feyenoorders.
Precies 11 keer won FC Utrecht op eigen veld in Eredivisieverband van Feyenoord. In 14 gevallen eindigde FC Utrecht - Feyenoord in een gelijkspel.

De laatste thuiszege van FC Utrecht op Feyenoord dateert van 17 december 2006. Bijna 10 jaar geleden werd de Kuipclub in Stadion Galgenwaard met 2-1 verslagen door de Utrechters. Tegen geen enkele Eredivisie-tegenstander wacht de club uit de Domstad momenteel zo lang op een thuiszege.

Van de laatste 19 ontmoetingen met Feyenoord in de Eredivisie won FC Utrecht er 1. Dat was op 24 augustus 2014. Toen werd het 1-2 voor de Utrechters en waren Nacer Barazite en Rodney Antwi de doelpuntenmakers namens de FC uit Utrecht.

Twee Feyenoorders debuteerden tegen FC Utrecht in de Eredivisie: Karim El Ahmadi op 21 maart 2004 (FC Utrecht 2-0 FC Twente) en Rick Karsdorp op 24 augustus 2014 (Feyenoord 1-2 FC Utrecht). Robbin Ruiter debuteerde tegen Feyenoord in de Eredivisie. Dat was op 12 augustus 2012.

De recente vorm van FC Utrecht is indrukwekkend. De Utrechters zijn 5 wedstrijden op rij in de Eredivisie ongeslagen. In die 5 partijen kregen de Domstedelingen slechts 3 goals tegen.

Samen met oud-FC Utrecht’er Edouard Duplan is FC Utrecht’s Sébastien Haller de meest scorende Fransman allertijden in de Eredivisie met 33 doelpunten. Duplan is deze speelronde geschorst, dus Haller kan alleen aan de leiding komen van dat klassement.

FC Utrecht - Feyenoord betekent voor Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuyt een terugkeer op het oude nest. Kuyt speelde 160 Eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht en scoorde daarin 51 keer. In 2003 verruilde de Katwijker FC Utrecht voor Feyenoord.

Kuyt maakte in de 8 competitiepartijen die hij speelde tégen FC Utrecht 5 goals. Samen met Leo van Veen en Theo de Jong is Kuyt topscorer in Eredivisieduels tussen FC Utrecht en Feyenoor: 6 goals.

Een speler naar wie de aandacht van de Utrechters ongetwijfeld ook uitgaat, is Tonny Vilhena. De middenvelder scoorde in de 6 Eredivisiepartijen die hij tegen FC Utrecht speelde 4 maal. In de laatste 23 Eredivisieduels die Vilhena speelde, verloor hij niet 1 keer. Zijn laatste nederlaag? PEC Zwolle 3-1 Feyenoord; een partij van 14 februari 2016.

Kevin Conboy, de Deense verdediger van FC Utrecht, kan tegen Feyenoord zijn 100ste Eredivisiewedstrijd spelen.

Ramon Leeuwin ontbreekt bij FC Utrecht vanwege een schorsing. Willem Janssen staat op scherp.

Morgen verschijnt er een extra dikke uitgave van de FC Today. In het gratis wedstrijdmagazine van FC Utrecht kom je onder meer een Tribunequiz tegen. Alvast drie vragen uit die quiz, om een beetje in de stemming te komen:

Welke trainers zaten bij FC Utrecht en Feyenoord op de bank?

Trainer/coach Erik ten Hag speelde in 1995 met FC Utrecht tegen Feyenoord. De Utrechters wonnen met 1-0. Wie was de maker van het doelpunt, die dag?

Wie speelde namens FC Utrecht de meeste wedstrijden tegen Feyenoord? En hoeveel waren dat er?

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht