Europese duels in ArenA in onbespreekbaar

Europese duels in ArenA in onbespreekbaar

FC Utrecht moet, als het zich plaatst, voor de eerste Europa League-wedstrijd uitwijken naar een ander stadion. De supporters van de club zijn zwaar teleurgesteld.
Teun den Hartog van de supportersvereniging van FC Utrecht reageerde onaangenaam verrast dat de Galgenwaard niet beschikbaar is voor wedstrijden in de eerste en tweede voorronde van de Europa League. Het stadion is dan in gebruik voor het EK Voetbal voor vrouwen. ,,We wisten het niet. De club heeft ons deze week geïnformeerd. Toen het verzoek van de UEFA kwam voor het EK Vrouwen, dacht de leiding op dat moment niet dat FC Utrecht Europees voetbal zou halen. En volgens de club worden de wedstrijden uit de voorronde nooit zo vroeg in het seizoen gespeeld. Dat is dit jaar voor het eerst, was de uitleg."

Dat laatste is niet waar, want ook in 2014, het moment van de beslissing om het stadion te verhuren, waren de voorronden al in juli.

De tweede en derde voorronde voor dit jaar zijn gepland op 13 juli/20 juli en op 27 juli/3 augustus. FC Utrecht moet zich via de play-offs nog wel plaatsen voor Europees voetbal. Het EK Vrouwen is van 16 juli tot en met 6 augustus. In Utrecht worden vier EK-duels gespeeld: op 16, 19, 22 en 25 juli.

Gelredome goed alternatief

Den Hartog vindt stadion Gelredome in Arnhem een goed alternatief. ,,We hebben het er nog niet over gehad, maar het zou kunnen. De ArenA in Amsterdam is onbespreekbaar.’’

FC Utrecht is al eens eerder in Arnhem geweest, maar dat liep niet zo goed af. Dat was in 1981. Door een verbouwing van het eigen stadion verhuisde FC Utrecht voor de Europa Cup-wedstrijd tegen het Duitse HSV naar Nieuw-Monnikenhuize, het thuishonk van Vitesse in Arnhem. Dat duel werd één van de dieptepunten uit de historie van FC Utrecht. Na de verrassende 1-0 overwinning in Hamburg verloor het elftal van trainer Han Berger met 6-3 van HSV.

Op de vlucht

De ploeg van trainer Ernst Happel sloeg na het duel op de vlucht voor rellende supporters van FC Utrecht, die al tijdens de wedstrijd Happel met bekers bier bekogelden. De Europese voetbalbond bestrafte FC Utrecht met de maatregel dat de eerste twee volgende Europa Cup-wedstrijden op 150 kilometer van Utrecht moesten worden gespeeld. Zo voetbalde FC Utrecht een jaar later in Groningen tegen FC Porto.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht