Fans FC Utrecht en Ajax even geen vijanden meer

Fans FC Utrecht en Ajax even geen vijanden meer

Dikke vrienden met Ajax zullen de supporters van FC Utrecht niet worden, maar de eerste stap naar "normale betrekkingen" is gezet. Het beladen duel, dat FC Utrecht met 3-2 verloor, verliep zonder nare incidenten.

 
De ontvangst bij De ArenA was in orde, zeggen supporters van FC Utrecht kort na afloop van de nipt verloren wedstrijd tegen Ajax. ,,We kregen zelfs een warme worst en wat te drinken. De politie was niet opgefokt en van een dreigende sfeer tussen supporters van beide ploegen heb ik de hele middag niets bespeurd"", reageert Kay Honders.


De FC Utrecht-supporter uit Beesd zat samen met 170 gelijkgestemden in het uitvak van De ArenA. Geen indrukwekkend aantal, maar het uitvak bleef een jaar eerder nog helemaal leeg. Dat was toen een besluit van FC Utrecht zelf, nadat het eerder Ajax-toeschouwers niet toeliet in De Galgenwaard en de Bunnikside leeg moest blijven van de KNVB. Reden daarvoor was dat FC Utrecht-fans kwetsende liedjes zongen bij een voorgaande ontmoeting.

 

Toenadering
Maar nu vinden de clubs het dus tijd om voorzichtig de banden aan te halen. Het is niet de eerste keer dat FC Utrecht en Ajax dat proberen. Maar eerdere toenaderingspogingen liepen steeds weer stuk, na nieuwe incidenten met supporters.


Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging reisde zelf mee in één van de drie bussen naar Amsterdam. ,,De clubs moeten elkaar weer netjes ontvangen. Met de politie wat meer op de achtergrond. Dus niet zoals twee jaar geleden, toen de 500 meegekomen FC Utrecht-supporters in Amsterdam tussen briesende politiepaarden het vak in moesten lopen.""


Gescheiden

Bij de fans die gisteren meereisden heerste vooraf geen angst voor vervelende rellen. Robbie Houtzager en zijn 11-jarige zoon Milan stapten zonder angst en met FC Utrechtvlag de bus in. ,,Supporters van beide clubs zijn tegenwoordig zo goed gescheiden. Ik maak me geen zorgen.""


Terecht, zo bleek achteraf, want het risicoduel verliep zonder problemen. ,,Volgend jaar maar weer eens met 500 man naar De ArenA"", stelt Teun den Hartog voor.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht