FC Utrecht bereikt akkoord met Heracles Almelo over Peterson

FC Utrecht bereikt akkoord met Heracles Almelo over Peterson

Zweedse aanvaller per direct in dienst van Almeloërs

Kristoffer Peterson vervolgt zijn loopbaan per direct bij Heracles Almelo. De club en de speler bereikten vandaag een overeenkomst over een contract van 2,5 seizoenen. Met de transfer laat FC Utrecht een wens van de Zweedse aanvaller in vervulling gaan: wedstrijdminuten maken.
Peterson kwam in augustus 2014 naar FC Utrecht, waar hij een contract tekende voor vier seizoenen. De Zweed kwam over vanuit de Liverpool Academy. Na een jaar in de hoofdmacht werd hij in seizoen 2015-2016 uitgeleend aan Roda JC om meer wedstrijdervaring op te doen. Dit seizoen kwam hij terug naar Midden-Nederland en had hij dertien officiële optredens voor zijn club: negen keer in de Jupiler League met Jong FC Utrecht en vier keer met de hoofdmacht (drie keer competitie, één keer beker).
 
Technisch manager Erik ten Hag: “Het is Kristoffer Peterson de afgelopen drie seizoenen niet gelukt om een vaste waarde te worden bij FC Utrecht. Na diverse gesprekken met hem kwamen beide partijen tot de conclusie dat de concurrentie in de Domstad voor hem te groot is en dat daardoor kans op speeltijd niet gegarandeerd is. Een vertrek naar een andere club is daarom de beste oplossing. Hij heeft aangegeven deze mogelijkheid, nu de kans zich voordoet, te willen benutten.”
 
 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht