FC Utrecht bij de eerste training nog steeds hot

FC Utrecht bij de eerste training nog steeds hot

Onder grote belangstelling is FC Utrecht vanmorgen het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Enkele honderden fans, van wie sommigen met fakkels, bekeken de eerste training op trainingscomplex Zoudenbalch. Opvallend veel cameraploegen en fotografen waren er ook bij. FC Utrecht is nog steeds hot.
De stemming onder de supporters van FC Utrecht is uitstekend. De sensationele winst in de finale van de play-offs tegen AZ ligt nog vers in het geheugen en iedereen lijkt, amper een maand later, alweer zin te hebben in het nieuwe seizoen. 

,,We gaan Europa in"", zingt een groepje jonge supporters enthousiast. En als de van Cambuur overgekomen spits langs komt lopen, wordt massaal het lied: "Sander van de Streek, Sander van de Streek, Sander van de Streek, Van de Streek", aangeheven.

Spijbelen?

De jonge supporters hebben de leeftijd van scholieren, maar ze staan dus langs de lijn bij de eerste training van FC Utrecht. Spijbelen? ,,Nee we spijbelen niet"", zegt Clemens Bossert. ,,We zitten op het Boni, hier vlakbij. We hebben toetsenweek en zijn vroeg uit."" 

De Boni-scholieren zijn allemaal trouwe supporters. De meesten hebben een seizoenkaart op de Bunnikside. De meesten zelfs een Gouden Seizoenkaart waarmee ze ook toegang hebben tot alle wedstrijden van de beloften en gratis het eerste Europa Leagueduel mogen volgen. ,,Ik denk dat we weer een mooi seizoen tegemoet gaan"", voorspelt Jasper Offermans, terwijl zijn klasgenoten maar weer eens lied aanheffen. 

Teun den Hartog en Siege Postuma, respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter van de Supporters Vereniging FC Utrecht staan ook langs de lijn. ,,Goed sfeertje hè"", merkt Postuma op. ,,Niet gek voor een maandagmorgen toch""? 

Postuma denkt dat het optimisme meer is dan alleen het fijne gevoel na de gewonnen play-offs. ,,Die laatste wedstrijd was natuurlijk fantastisch en de sfeer in het stadion ongekend. Maar ik denk dat de supporters in de gaten hebben dat iedereen bij FC Utrecht goed bezig is. Alle geledingen worden wat professioneler om dit niveau vast te houden.""

Postuma heeft voor de nieuwelingen in de selectie na afloop van de training nog een kleine verrassing. In de kantine van Zoudenbalch staat een grote taart op hen te wachten met "welkom" erop.

Perry Hendriks, woordvoerder van FC Utrecht, ziet de drukte langs het veld tevreden aan.  ,,FC Utrecht zit nog steeds in een positieve flow. Er zijn al 9700 seizoenkaarten verkocht. Dat is al meer dan vorig jaar in de winterstop. Voor de wedstrijd in Waalwijk voor de Europa League zijn tot gisteravond 1300 kaarten verkocht. De eerste dagen konden alleen de gouden kaarthouders een ticket kopen. Van de 1700 gouden kaarthouders hebben daar dus 1300 gebruik van gemaakt. Ondanks dat het midden in de vakantietijd wordt gespeeld. Vandaag is de voorverkoop gestart voor de overige kaarthouders. Dat zal ook best snel gaan.""

El Yaakoubi


Langs de lijn staat één toeschouwer extra te genieten. Het is Rob Zomer,  die de afgelopen jaren De Meern trainde. Hij ziet dat Redouan El Yaakoubi, die afgelopen maand de overstap maakte van De Meern naar Jong FC Utrecht, al meetraint met de A-selectie. ,,Let de komende tijd op die jongen. Dat is een voetballer hoor."" 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht