FC Utrecht buigt voor PSV

FC Utrecht buigt voor PSV

FC Utrecht heeft vandaag (zondag) met 0-2 verloren van PSV. De Utrechters incasseerden in de eerste helft twee treffers en konden die achterstand, ondanks de nodige kansen na de pauze, niet meer ombuigen.
Kansen genoeg, voor FC Utrecht. Dat is de ploeg die de lakens uitdeelt in Stadion Galgenwaard. Maar: wel pas ná de rust. Voor de pauze is PSV de vleesgeworden degelijkheid. De ploeg van trainer Phillip Cocu speelt op een dusdanige manier dat de Utrechters amper in de buurt komen van het door Jeroen Zoet verdedigde doel. Zoet; één van de vijf spelers aan PSV-zijde die nu wél speelt, maar dat enkele dagen eerder in het bekertreffen dat FC Utrecht met 1-3 wint niet doet.

Momenten
En PSV? Dat lijkt z’n momenten te kiezen. En slaat dan genadeloos toe. De over de rechterflank mee opgekomen Santiago Arias is de eerste die FC Utrecht pijn doet. Hij ontsnapt even aan de Utrechtse aandacht en schiet via de handen van Robbin Ruiter de bal tegen de touwen: 0-1. Een serieuze domper na een klein kwartier spelen.

Domper
Domper twee volgt amper vijf minuten later. Marco van Ginkel krijgt de bal voor zijn voeten en schuift de 0-2 binnen. Het eerste kwart van de partij is dan nog niet eens voorbij, maar FC Utrecht kijkt al wel tegen een flinke achterstand aan tegen de Eindhovenaren.

Deklat
Die geleden schade blijkt niet meer te herstellen voor FC Utrecht. Dat speelt weliswaar dus een puike tweede helft, maar krijgt de Brabanders niet op de knieën. Het dichtst bij de aansluitingstreffer komt Ruud Boymans, die voor het eerst sinds zijn in december 2014 opgelopen blessure in de basis staat bij de Utrechters. Een knappe kopbal van de spits strandt op de deklat.

Afsluiten en openen
En zo komt er voor FC Utrecht een einde aan een reeks van vier partijen in elf dagen. Al te lang om te herstellen heeft het team van trainer/coach Erik ten Hag echter niet. Sluit het samen met PSV speelronde 22 af; aanstaande vrijdag is het de ploeg uit de Domstad die in Leeuwarden tegen SC Cambuur het openingsduel van de 23ste speeldag van het seizoen speelt. 

FC Utrecht - PSV 0-2 (0-2)
15. Santiago Arias 0-1
21. Marco van Ginkel 0-2

Gele kaarten: Timo Letschert (FC Utrecht), Nicolas Isimat-Mirin en Marco van Ginkel (beiden PSV).

Toeschouwers: 19.244.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Chris Kum (74. Issa Kallon); Rico Strieder, Bart Ramselaar, Yassin Ayoub (61. Andreas Ludwig), Nacer Barazite; Sébastien Haller, Ruud Boymans.

Opstelling PSV:
Jeroen Zoet; Santiago Arias, Jeffrey Bruma (46. Jetro Willems), Héctor Moreno, Nicolas Isimat-Mirin; Jorrit Hendrix, Davy Pröpper, Marco van Ginkel; Gáston Pereiro (70. Luciano Narsingh), Luuk de Jong, Florian Jozefzoon (79. Stijn Schaars).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht