FC Utrecht in de lift met stadionbezoek

FC Utrecht in de lift met stadionbezoek

FC Utrecht zit na een jarenlange dalende tendens weer in de lift qua toeschouwersaantallen. Van alle eredivisionisten overleggen de Domstedelingen de grootste groei.
In stadion Galgenwaard kwamen gemiddeld 18.276 toeschouwers. Dat is een stijging van zes procent ten opzichte van afgelopen seizoen toen Utrecht vijfde werd. Per wedstrijd komen er gemiddeld duizend fans meer naar de nummer vier van dit seizoen.

,,Buiten de promovendi wisten slechts vier andere clubs meer publiek te trekken: Ajax, PEC Zwolle, PSV en Excelsior. Wij kenden de grootste groei, terwijl bij het merendeel van de andere clubs de cijfers teruglopen,’’ zegt woordvoerder Perry Hendriks.

Prestaties

,,De groei komt natuurlijk mede dankzij de prima prestaties van ons eerste elftal, maar we scoren aanzienlijk beter dan andere clubs die ook goed meedoen in de subtop. De grootste groei komt van oud-Bunniksiders die ons stadion een paar jaar links hebben laten liggen en nu weer vertrouwen hebben in een mooie toekomst.’’

Hendriks stelt dat de aanwas van jeugdige fans – groep twee die groeit- mede komt door de vele maatschappelijk projecten die Utrecht houdt in de regio, waarbij de spelersgroep contact maakt met kinderen op scholen, in wijken en bij sportclubs. In totaal kwamen er dit seizoen 310.000 bezoekers naar stadion Galgenwaard. De grens van 300.000 werd voor het laatst gehaald in het seizoen 2011-12. Toen werd Utrecht elfde. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht