FC Utrecht delft het onderspit tegen Feyenoord

FC Utrecht delft het onderspit tegen Feyenoord

FC Utrecht heeft met 1-2 verloren van Feyenoord. Sébastien Haller opende al in de vierde minuut de score namens de Utrechters, die door tegentreffers van Tonny Vilhena en Dirk Kuyt met lege handen achterbleven.
Een droomstart. Niet meer en niet minder dan dat. FC Utrecht speelt tegen een Feyenoord dat, gezien de resultaten van de voorbije periode, niet bruist van het zelfvertrouwen. En tegen dát Feyenoord schuift Sébastien Haller de bal in de verre hoek, al na drie minuten spelen. Kenneth Vermeer op de grond, de bal tegen de touwen, Stadion Galgenwaard figuurlijk in vuur en vlam: 1-0.

Balverlies afgestraft
Maar dat beregoede begin krijgt niet het vervolg waarop menig Utrechter in het zonovergoten stadion hoopt. Een kwartier na de openingstreffer komt Feyenoord op gelijke hoogte. Utrechts balverlies in de achterste linie wordt door de Rotterdammers op de zwaarst mogelijke manier afgestraft. Michiel Kramer legt breed op Tonny Vilhena, die van dichtbij voor de 1-1 zorgt.

Kuyt trefzeker
Dat doelpunt geeft Feyenoord een adrenalinekick én lijkt voor meer zelfvertrouwen te zorgen bij de spelers van de Kuipclub, die vlak voor de rust opnieuw mogen juichen. Een bal die over de achterlijn lijkt te gaan, wordt door Vilhena voorgetrokken. Van dichtbij scoort Dirk Kuyt bij zijn terugkeer in Stadion Galgenwaard de 1-2.

Hoop
Na de break is FC Utrecht meerdere malen dicht bij de gelijkmaker; al krijgen de Feyenoorders ook enkele grote kansen op het uitbouwen van de voorsprong. Tot en met de allerlaatste tel van de partij houden de spelers van trainer/coach Erik ten Hag hoop op tenminste de gelijkmaker, maar de bal valt steeds verkeerd.

Gelijkmaker blijft uit
En die keren dat het speeltuig dan wél daar valt waar de Utrechters het hebben willen, is er op de lijn een Feyenoord-verdediger die keeper Vermeer te hulp schiet. Zoals Sven van Beek, die in de blessuretijd één van de vele Utrechtse pogingen op gelijke hoogte te komen hoogstpersoonlijk verijdelt.

Woensdag bekervoetbal
FC Utrecht speelt woensdagavond wederom een thuiswedstrijd. Die dag komt VVSB op bezoek in Stadion Galgenwaard en is de inzet een plek in de finale van de KNVB Beker. Die partij begint om 20.45 uur. Er zijn voor dat duel nog enkele tickets verkrijgbaar. 

FC Utrecht - Feyenoord 1-2 (1-2)
4. Sébastien Haller 0-1
19. Tonny Vilhena 1-1
44. Dirk Kuyt 1-2

Gele kaarten: Mark van der Maarel (FC Utrecht), Terence Kongolo en Karim El Ahmadi (beiden Feyenoord).

Toeschouwers: 18.512.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Chris Kum (68. Andreas Ludwig); Rico Strieder, Yassin Ayoub, Bart Ramselaar, Patrick Joosten (84. Willem Janssen); Sébastien Haller, Nacer Barazite (52. Ruud Boymans).

Opstelling Feyenoord:
Kenneth Vermeer; Rick Karsdorp, Sven van Beek, Eric Botteghin, Terence Kongolo; Marko Vejinovic (73. Jens Toornstra), Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena; Dirk Kuyt, Michiel Kramer, Eljero Elia. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht