FC Utrecht doet goede zaken in Friesland

FC Utrecht doet goede zaken in Friesland

In heenwedstrijd van halve finale van play-offs om Europees voetbal winnen de Utrechters met 1-3 bij sc Heerenveen.

FC Utrecht is de play-offs om Europees voetbal goed begonnen. Het team van trainer/coach Erik ten Hag won dankzij drie prachtige treffers in het Abe Lenstra Stadion met 1-3 van sc Heerenveen. Zaterdag volgt de return van de halve finale in Stadion Galgenwaard.
Je hebt nadenkgoals en intuitiegoals. Aan een nadenkdoelpunt gaat vaak een heel proces vooraf. Kijken, inschatten, mikken, nog even beoordelen. En dan schieten. Intuitiedoelpunten zijn vaak zoveel mooier. Want die ontstaan. Uit het niets soms. Maar ze ontstaan. Ineens, vaak. Een minuut of twintig voor tijd maakt FC Utrecht-aanvaller Sébastien Haller zo’n treffer. De Fransman rondt met een soort vliegende omhaalhakbal op aangeven van de net ingevallen Richairo Zivkovic de 1-3. Erwin Mulder verslagen, het publiek uit Utrecht op de banken. En een explosie op social media, direct. De treffer van Haller gaat ‘worldwide’ op het web.

Schoonheid en functionaliteit
Bijkomend voordeel van het wonderschone doelpunt van Haller: het is een bijzonder waardevolle treffer. Het is het doelpunt dat de hoop op een goed resultaat lijkt weg te zuigen uit sc Heerenveen’s elftal, dat de laatste weken toch al niet al te soepeltjes draait. De Fransman drukt met zijn goal de euforie de kop in die amper tien minuten eerder ontstaat, als Real Madrid-huurling Martin Odegaard vanaf dik twintig meter de aansluitingstreffer tegen de touwen joekelt (1-2).

Heerenveen veert op
Op dat moment, na die 1-2 eigenlijk, krijgt niet alleen het elftal uit Friesland de geest, maar veert ook het publiek op. De Twaalfde Man, een kleine tienduizend in getal, gaan achter hun team staan en zien ineens een goed resultaat weer tot de mogelijkheden behoren. Maar die hoop is dus van korte duur.

Amrabat, ja, Amrabat!
Na een kwartier voetballen in Heerenveen neemt FC Utrecht de leiding. Hoewel sc Heerenveen zich tactisch aanpast aan de Utrechters en bijzonder ver inzakt, vinden de Domstedelingen ruimte in de Friese defensie. Het is Sofyan Amrabat die daar in slaagt. Juist hij. Amrabat; de middenvelder die nog nooit eerder scoorde, schiet prachtig raak. Amrabat, met zijn 69ste schot op doel in het vlaggenschip van FC Utrecht - in 52 partijen om precies te zijn - krult de bal in de kruising. Hoek? Rechts. Mulder? Kansloos, op zo’n wereldbal. Stand? Van 0-0 naar 0-1.

Ayoub kiest voor de andere hoek
Vijf minuten na de prachtige goal van Amrabat is het die andere flankmiddenvelder, Yassin Ayoub, die het net doet bollen. Vanuit een hoekschop van Zakaria Labyad duikt Ayoub totaal onbewaakt op in de Friese zestien en met een uitgekiende kopbal treft hij doel. Kruising! Hoek? Links. Mulder? Andermaal kansloos. Stand: van 0-1 naar 0-2.

Zaterdag de return in Utrecht
Die marge blijft aan het einde van de rit in tact, al verandert de score dus nog wel van 0-2 naar 1-3. Met die uitslag als uitgangspunt treffen FC Utrecht en sc Heerenveen elkaar zaterdag weer. Dan is Stadion Galgenwaard de plaats van handeling en wordt er om 18.30 uur afgetrapt. Scoor je tickets voor de return van de halve finale via INTERNET of in de FC Utrecht Fanshop!

sc Heerenveen - FC Utrecht 1-3 (0-2)
15. Sofyan Amrabat 0-1
20. Yassin Ayoub 0-2
62. Martin Odegaard 1-2
72. Sébastien Haller 1-3

Gele kaarten: Gyrano Kerk, Wout Brama en Sofyan Amrabat (allen FC Utrecht).

Toeschouwers: 10.187.

Scheidsrechter: Serdar GÓ§zübüyük.

Opstelling sc Heerenveen:
Erwin Mulder; Stefano Marzo, Doke Schmidt, Wouter Faes (76. Henk Veerman), Lucas Bijker; Morten Thorsby, Jeremiah St. Juste (46. Kik Pierie), Stijn Schaars, Morten Odegaard; Arber Zeneli (66. Luciano Slagveer), Sam Larsson.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Jeff Hardeveld (82. Edson Braafheid); Wout Brama, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad (55. Nacer Barazite); Gyrano Kerk (72. Richairo Zivkovic), Sébastien Haller.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht