FC Utrecht en Bnei Yehuda Tel Aviv in balans

FC Utrecht en Bnei Yehuda Tel Aviv in balans

FC Utrecht en Bnei Yehuda Tel Aviv hielden elkaar vanavond (woensdag) in balans op Sportcomplex Zoudenbalch. Daar eindigde een vriendschappelijke wedstrijd in 1-1.
Knokkers, dat zijn het. Vechtersbaasjes, in de meest positieve zin van het woord. Want: spijkerhard, maar wel fair. De Israëlische tegenstander van FC Utrecht, Bnei Yehuda Tel Aviv, is overduidelijk niet naar Sportcomplex Zoudenbalch afgereisd om van het Utrechtse kastje naar de muur te worden gestuurd. De oranjezwarten schuwen geen duel. Jagen voortdurend, vanuit een bijzonder gesloten formatie, op de bal.

Voet naar voet
Geen moment krijgen de spelers van FC Utrecht daardoor de tijd om eens rustig een aanval op te zetten. Ze moeten de bal razendsnel van voet naar voet spelen, zo nu en dan ook springen om tackles te ontwijken. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag moet, kortom, flink aan de bak. En doet dat prima. Dicteert het spel. Zoekt naar openingen in de defensie. Maar vindt die maar zelden. De niet al te solide overkomende goalie Dele Aiyenugba wordt amper op de proef gesteld.

Turgeman profiteert
Menno Heus? Heel veel drukker dan zijn Nigeriaanse collega-doelman heeft de sluitpost van FC Utrecht het niet. Maar vijf minuten voor het einde van de eerste helft wordt hij wél ineens geconfronteerd met een vrij voor zijn neus opduikende Bnei Yehuda-aanvaller. Het is Alon Turgeman. De jeugdinternational van Israël profiteert van een misser in het hart van de Utrechtse defensie, waar Willem Janssen de bal kwijtraakt. Turgeman omspeelt Heus en zet, tegen de verhoudingen in, de stand op 0-1.

Orde op zaken
FC Utrecht, waarvoor onder anderen Timo Letschert, Yassin Ayoub en Sean Klaiber waardevolle speelminuten maken met het oog op de naderende competitiestart, bijt na de rust van zich af. Het is rechtsback Klaiber die tien minuten na de break besluit eens een poging te wagen bij Aiyenugba. De Nieuwegeiner rost de bal van een meter of 25 in de hoek: 1-1.

Uitgekiend
Het spelbeeld? Dat verandert na de gelijkmaker niet echt. FC Utrecht beter, meer aan de bal ook. Maar Bnei Yehuda compact, vlijmscherp en uitermate uitgekiend. Daardoor blijft het op Sportcomplex Zoudenbalch bij 1-1.

FC Utrecht - Espanyol
Dinsdag wacht de volgende testcase voor FC Utrecht. Die dag is Espanyol de tegenstander in Stadion Galgenwaard. De aftrap van die wedstrijd is om 19.45 uur. Kaarten zijn al verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop, maar kun je ook aanschaffen op de wedstrijddag bij de stadionkassa’s.

FC Utrecht - Bnei Yehuda Tel Aviv 1-1 (0-1)
40. Alon Turgeman 0-1
56. Sean Klaiber 1-1

Gele kaart: Shay Konstantini (Bnei Yehuda Tel Aviv).

Toeschouwers: 500.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling FC Utrecht:
Menno Heus; Giovanni Troupée (46. Sean Klaiber), Ramon Leeuwin (63. Edson Braafheid), Willem Janssen (46. Timo Letschert), Kevin Conboy (77. Tim Brinkman); Rico Strieder (77. Darren Rosheuvel), Patrick Joosten (46. Sofyan Amrabat), Andreas Ludwig (69. Issa Kallon), Nacer Barazite (46. Yassin Ayoub); Rubio Rubin (63. Kristoffer Peterson), Sébastien Haller (77. Gyrano Kerk).

Opstelling Bnei Yehuda Tel Aviv:
Dele Aiyenugba; Shay Konstantini, Itzir Azuz (46. Michael Siroshten), Xavier Thomas, Sean Goldberg; Antonio Mrsic (63. Aviad Borla), Ben Zahiri (46. Hassan Abu Zaid), Stav Finish, Saar Benbenishti; Alon Turgeman (46. Jude Nworuh), Doven Gabay (63. Almog Buzaglo).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht