FC Utrecht en KNVB niet nader tot elkaar

Technisch en algemeen directeur Jordy Zuidam en Thijs van Es van FC Utrecht zaten vanmorgen om de tafel met KNVB-directeur en –voorzitter Eric Gudde en Just Spee, maar beide partijen kwamen niet nader tot elkaar. Via de UEFA hoopt FC Utrecht de KNVB alsnog te overrulen.


FCU-FC Groningen 11-03-2019-2

De standpunten van FC Utrecht en de KNVB verschillen dermate dat de Domstedelingen ook na vandaag blijven inzetten op de UEFA. FC Utrecht schaaft nog altijd aan het dossier dat daar uiteindelijk op de burelen moet belanden. Via de Europese voetbalbond wil de club een bekerfinale met als inzet Europees voetbal afdwingen. Ook Feyenoord ziet het graag gebeuren dat de bekerfinale alsnog wordt afgewerkt, maar dan op de manier zoals ook Gudde dat voor zich ziet: als een openingswedstrijd/galawedstrijd in september of oktober met ‘slechts’ de dennenappel om voor te spelen.
 
Bij FC Utrecht zien ze steeds vaker berichtgeving die in hun ogen in het voordeel van hun zaak spreekt. Neem UEFA-baas Aleksander Ceferin die vorige week sprak van een voorbarige beslissing om de competities in Nederland en Frankrijk voortijdig stil te leggen. Ook gisteren weer verscheen in Le Parisien een gelekte brief van Ceferin aan Olympique Lyon waarin hij stelde dat de datum van 3 augustus, waarop alle competities afgerond zouden moeten zijn, nooit een harde eis is geweest. Dit terwijl de Franse bond dat argument zou hebben gebruikt bij de beslissing om de Ligue 1 af te kappen en de huidige stand als eindstand te nemen. In Frankrijk is Lyon druk met protesten. De club van Memphis Depay en Kenny Tete loopt Europees voetbal mis.

FC Utrecht schermt dan ook, net als Lyon, met de richtlijnen van de UEFA waarin staat dat een bond er alles aan gedaan moet hebben om voortzetting van de competitie mogelijk te maken. Zeker nu het voetbal geleidelijk weer op gang komt én sportminister Martin van Rijn constateerde dat oefenduels vóór 1 september mogelijk een optie zijn, liggen er volgens de Domstedelingen opties om alsnog de bekerfinale te spelen. Ook omdat de datum van 25 mei, waarin de Europese ticketverdeling ingediend had moeten worden bij de UEFA, vermoedelijk opgeschoven wordt. Bovendien moet de UEFA de verdeling die de KNVB heeft bepaald nog bekrachtigen. Daarom hoopt de club de Europese voetbalbond aan haar zijde te krijgen.

Bron: AD 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht