FC Utrecht geeft tegen Lierse SK voorsprong weg

FC Utrecht geeft tegen Lierse SK voorsprong weg

FC Utrecht deed zichzelf vanavond (dinsdag) tekort in Herentals. Daar, op het terrein van de plaatselijke VC, verloren de Domstedelingen met 2-1 van Lierse SK. Tien minuten voor tijd stond de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag nog op voorsprong tegen de geelzwarten.

 
Of de sjaal om de nek nu roodwit is of geelzwart, of de G nu zacht is of hard; na dik twaalf minuten gaan de handen van zo ongeveer alle aanwezigen bij de oefenpartij Lierse SK - FC Utrecht op elkaar. Het is Sébastien Haller die het net in Herentals laat bollen. De manier waarop, is de reden voor het applaus. Na een aardige aanval over links komt de bal bij de Fransman voor de voeten. Met een even doordachte als atletische sprong komt hij op de proppen met een vliegende omhaal. Keeper Mike Vanhamel is geklopt, het scorebord wordt op 0-1 gezet.

Logisch
Op dat moment is dat een logische stand. Een score ook, die na verloop van tijd best nog wat kan worden uitgebouwd door de Utrechters. Het team van trainer/coach Erik ten Hag laat bij vlagen goed, sprankelend en soepel combinatievoetbal zien tegen een Lierse SK dat het antwoord op de Nederlandse tegenstand schuldig moet blijven.

Kentering
Na rust, en zeker naar mate de tweede helft vordert, verandert langzaam maar zeker het spelbeeld. FC Utrecht wordt verder en verder teruggedrukt op eigen helft door de Belgen, die na 61 speelminuten een nagenoeg volledige elftalwisseling doorvoeren. De druk op de Utrechtse ploeg, met daarin relatief veel jongelingen, neemt toe. Keeper Thijmen Nijhuis moet steeds vaker in actie komen; en doet dat overigens prima.

Strafschop
Maar een minuut of tien voor tijd heeft ook de jonge keeper even geen antwoord op een snel uitgevoerde Belgische aanval. Ineens duikt Luxemburgs international Aurélien Joachim - ex-speler van Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk - op voor de jeugdinternational. Die gaat voor de bal, maar raakt volgens de arbiter (ook) de aanvaller. Penalty. Mostafa Galal meldt zich bij de stip en schuift de bal binnen: 1-1.

Rebound
Terwijl de eerste toeschouwers ondertussen alvast de gang naar de kantine maken en in de eetkraampjes de bakplaat nog één laatste keer van een klont boter wordt voorzien en velen al lijken te hebben ingestemd met een remise, gebeurt er aan weerszijden van het veld ineens nogal wat. Voor het Lierse doel, allereerst. Daar lijkt Kristoffer Peterson recht te hebben op een pingel, maar wordt die niet gegeven. In een mum van tijd is de bal vervolgens een meter of honderd verderop, voor de Utrechtse kooi. Een schot op de paal volgt, en Alex Kuffour is dan de meest alerte van het stel. De beloning daarvoor is niet mis: hij kan van dichtbij eenvoudig de 2-1 scoren.

Bnei Yehuda volgende opponent
Het vervolg van de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt zich de komende dagen vooral af op de Utrechtse trainingsvelden. Op woensdag 20 juli speelt het vlaggenschip van de FC uit de Domstad de volgende oefenwedstrijd. Daarin is Bnei Yehuda de tegenstander. Het duel met die ploeg uit Israël wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en begint om 19.00 uur.  

Lierse SK - FC Utrecht 2-1 (0-1)
13. Sébastien Haller 0-1
81. Mostafa Galal (strafschop) 1-1
90+1. Alex Kuffour 2-1

Toeschouwers: 750.

Opstelling Lierse SK:
Mike Vanhamel; Sabir Bougrine (62. Jonas Vinck), Ludovic Buysens (62. Mostafa Galal), Frédéric Frans (62. Koen Weuts), Issahaku Yakubu (62. Karim Hafez); Charles Ankomah (62. Thomas Wils), Brahim Sabaouini (62. Charles Kwateng); Amr Barakat (62. Benson Manuel), Faysel Kasmi (62. Alex Kuffour), Anas Tahiri (62. Dylan de Belder); Iliess Bruylandts (62. Aurélien Joachim.

Opstelling FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Giovanni Troupée (62. Tim Brinkman), Ramon Leeuwin (46. Maarten Peijnenburg), Willem Janssen (62. Jelle de Lange), Kevin Conboy (57. Ali Ulusoy); Rico Strieder (62. Darren Rosheuvel), Sofyan Amrabat (57. Issa Kallon), Andreas Ludwig (62. Patrick Joosten), Bart Ramselaar (62. Gyrano Kerk); Sébastien Haller (46. Nacer Barazite), Rubio Rubin (62. Kristoffer Peterson).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht