FC Utrecht heeft weer een echte spits

Door ook in zijn derde wedstrijd voor FC Utrecht te scoren trad Adrian Dalmau in het voetspoor van Michel Beukers, John Moore en Ruud Boymans, spitsen die ook een vliegende start kenden in de Galgenwaard. De scoringsdrift van de Spanjaard zette de thuisclub in een moeizame fase op het goede spoor tegen FC Emmen. De uiteindelijke 3-1 zege zorgde na twee nederlagen voor grote opluchting bij het team van trainer John van den Brom.


Dalmau

„Het was een belangrijke goal”, vond Dalmau. „Op het moment dat ik scoorde, speelde FC Emmen een stuk beter dan wij. Het liep niet lekker bij ons. Op zo’n moment is het de taak van een spits om die ene kans te benutten en dat heb ik gedaan. Door de voorsprong keerde het vertrouwen terug in de ploeg.”

Na het vertrek van Sébastien Haller na het seizoen 2016/2017 zorgde de spitspositie twee jaar lang voor hoofdbrekens bij FC Utrecht. De trainers Erik ten Hag, Jean-Paul de Jong en Dick Advocaat probeerden van alles uit, maar dé spits waar FC Utrecht behoefte aan had, werd niet gevonden in het rijtje Gyrano Kerk, Simon Makienok, Cyriel Dessers, Lukas Görtler, Nick Venema, Jean-Christophe Bahebeck en Michiel Kramer.

Potentie
Met de entree van Dalmau heeft FC Utrecht weer een spits met veel potentie in de gelederen. Na een lange aanloopperiode door een fysieke achterstand is de start van de Spanjaard, die tegen FC Emmen voor het eerst in de basis begon, veelbelovend. Dalmau zit op een gemiddelde van één goal per zestig minuten. „Ik ben heel tevreden over mijn beginperiode”, aldus Dalmau. „Drie goals in drie wedstrijden is een goed gemiddelde. En het kan alleen nog maar beter gaan, als ik mijn medespelers nog beter leer kennen. We hebben middenvelders met enorm veel kwaliteit die een speler vrij voor de keeper kunnen zetten, maar ook goede buitenspelers. Dat is heerlijk voor een spits.”

FC Utrecht-trainer Van den Brom is tevreden over de manier waarop Dalmau zich manifesteert. „Adrian is een echte spits, die loert en messcherp is in de zestien. Dat heeft hij vorig jaar bij Heracles natuurlijk bewezen, maar ook al in de korte periode dat hij bij ons is. Drie goals in drie wedstrijden zegt wel iets over zijn kwaliteiten. Wat ik deze wedstrijd heel positief aan hem vond, is dat hij ook in het meevoetballen heel slim is en op de juiste momenten de bal kan vasthouden, waarmee hij het elftal lucht geeft. Ik vind dat hij heeft laten zien dat hij een meerwaarde is voor ons.”

Ambities
Bij FC Emmen, dat tot in de blessuretijd in de wedstrijd bleef, trof Michael de Leeuw éénmaal doel, maar hij had zomaar drie goals kunnen maken. Een kopbal van De Leeuw trof de paal, terwijl hij bij de stand van 1-0 in een één-tegen-éénsituatie zijn meerdere moest erkennen in FC Utrecht-doelman Maarten Paes.

„Het zat niet helemaal mee, maar we zijn wel tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld”, aldus de erkende goalgetter, die vol respect sprak over Dalmau. „Mooi hoe hij die corner binnenkopt. Het is gewoon kwaliteit, hoe hij de bal in de verre hoek legt. Ik vind hem een goede spits.”

Dalmau is hongerig naar meer en heeft grote ambities voor de rest van het seizoen. „Ik reken erop dat ik meer kan scoren dan de negentien goals van vorig seizoen. Dit is een beter elftal en ik ga meer kansen krijgen dan ik bij Heracles kreeg.”

Bron: Telegraaf

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht