FC Utrecht houdt het hoofd koel in Friesland

FC Utrecht houdt het hoofd koel in Friesland

FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) goede zaken gedaan in Leeuwarden. Daar won de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag dankzij treffers van Mark van der Maarel en Sébastien Haller in de slotfase van de wedstrijd met 0-2.
Alsof het zo moet zijn. Juist als heel voetbalminnend Utrecht snakt naar een doelpunt in Friesland, waar in het Cambuur Stadion bij een 0-0 stand de tijd wegtikt en de laatste tien minuten van de partij zowat zijn aangebroken, is het de Man die Zelden Scoort die de ban breekt. Mark van der Maarel, in zijn 150ste Eredivisiewedstrijd, kopt van dichtbij op aangeven van Andreas Ludwig de 0-1 binnen.

Geduld
Groot is dan de ontlading bij FC Utrecht, dat een enorme dosis geduld aan de dag legt op het kunstgrasveld in Friesland. Want hoewel het daar de Utrechters zijn die, zeker na de pauze, het beste van het spel hebben, blijft een doelpunt toch wel erg lang uit. ‘Dit komt wel goed, vroeg of laat’, straalt het team van Ten Hag uit. ‘Alles onder controle. Wij klaren deze klus.’

Ook Haller scoort
En dat doet het team. De goal van Van der Maarel splijt de wedstrijd wagenwijd open, en na een dubbele alles of niets-wissel aan Leeuwardense kant slaagt FC Utrecht er een paar minuten voor tijd ook nog in de marge te verdubbelen. Uit een door Nacer Barazite genomen hoekschop lukt Sébastien Haller, ook al met het hoofd, de 0-2. Boek dicht, punten mee naar de Domstad.

Geel-blauwe wervelwind
Maar vanzelf gaat dat dus bepaald niet, daar aan het Cambuurplein. De Friezen gaan met name tijdens de eerste helft als een geel-blauwe wervelwind tekeer. Soms op het randje, af en toe daar ook wel wat overheen. Het gevolg is een behoorlijk aantal gele kaarten en kwetsuren. Zo moet Yassin Ayoub nog voor de pauze de strijd staken en is er behoorlijk wat oplapwerk voor nodig om Rico Strieder in de partij te houden.

Volgende uitdaging: Willem II-thuis
FC Utrecht heeft vanaf nu de tijd zich te prepareren op de thuiswedstrijd tegen Willem II. Op zondag 21 februari komen de Tilburgers op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar de Utrechters overigens een week later Feyenoord ontvangen.

SC Cambuur - FC Utrecht 0-2 (0-0)
79. Mark van der Maarel 0-1
87. Sébastien Haller 0-2

Gele kaarten: Kevin van Veen, Jack Byrne, Rai Vloet, Darryl Lachman (allen SC Cambuur) en Yassin Ayoub (FC Utrecht). 

Toeschouwers: 9.710.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling SC Cambuur: 
Leonard Nienhuis; Marvin Peersman, Wessel Dammers, Darryl Lachman, Vytautas Andriuskevicius (82. Xander Houtkoop); Tom Hiariej (82. Jergé Hoefdraad), Jack Byrne, Jamiro Monteiro, Sander van de Streek; Martijn Barto (38. Rai Vloet), Kevin van Veen.

Opstelling FC Utrecht: 
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Ruben Ligeon; Rico Strieder, Yassin Ayoub (38. Andreas Ludwig), Bart Ramselaar, Patrick Joosten (62. Ruud Boymans); Nacer Barazite, Sébastien Haller.

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht