FC Utrecht laat het lopen tegen Heracles Almelo

FC Utrecht laat het lopen tegen Heracles Almelo

Ploeg van Erik ten Hag met 2-1 het schip in
Net op het moment dat FC Utrecht en Heracles Almelo in het Polman Stadion genoegen lijken te nemen met een gelijkspel is het Heracles aanvoerder Thomas Bruns die twee keer mag prijsschieten op keeper David Jensen. De eerste keer verspert Jensen nog de weg. In de rebound is het echter wel raak. 2-1 en drie punten voor Heracles Almelo, dat hiermee een sprongetje maakt naar de negende plek op de ranglijst.

Revanche
Bruns revancheert zich met zijn prijsknaller voor de 0-1. Het kunstgras in het Polman Stadion in Almelo laat zich de eerste twintig minuten van het duel Heracles Almelo – FC Utrecht van haar beste kant zien. Razendsnel rolt de bal, van links naar rechts. Die snelheid komt vooral Utrecht van pas. Het regent in die fase mogelijkheidjes aan de kant van de Domstedelingen. Haller, Troupée, Barazite; ze duiken allemaal op voor keeper Castro. Alleen Yassin Ayoub weet het leer tegen de touwen te krijgen, omdat Bruns de bal niet goed weet weg te werken.

Concentratie
Na de 0-1 stopt de show van de Utrechters. Utrecht wordt in slaap gesust en houdt daarmee Heracles Almelo op de been. Meteen bij aanvang van de tweede acte profiteert Heracles Almelo van het concentratieverlies van FC Utrecht. Een diagonaal werd verkeerd weggewerkt, Jensen stond op het verkeerde been en Brandley Kuwas nam de gelijkmaker voor de rekening. Voorzichtige conclusie van Jan en alleman: dit heeft FC Utrecht vandaag vooral aan zichzelf te danken.

NEC uit
FC Utrecht staat in de competitie nog steeds op de vierde plek, maar weet met 1 punt uit de laatste twee wedstrijden dat het alle zeilen moet bijzetten om dat stekkie te behouden. Volgende week moet de ploeg van Erik ten Hag opnieuw een eindje reizen voor de volgende tegenstander; op zaterdag 18 maart is N.E.C. de tegenstander.
 
Heracles Almelo – FC Utrecht 2-1 (0-1)
26. Yassin Ayoub
47. Brandley Kuwas
90. Thomas Bruns

Gele kaarten: FC Utrecht - Mark van der Maarel, Wout Brama
Rode kaarten:

Toeschouwers:

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Opstelling Heracles Almelo:
Bram Castro; Tim Breukers; Mike te Wierik; Robin Pröpper; Samuel Armenteros; Thomas Bruns; Joey Pelupessy; Brandley Kuwas; Kristoffer Peterson (63. Brahim Darri); Robin Gosens; Justin Hoogma

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée; Mark van der Maarel (46. Ramon Leeuwin); Willem Janssen; Kevin Conboy; Yassin Ayoub; Wout Brama; Sofyan Amrabat; Nacer Barazite (81. Richairo Zivkovic); Sebastien Haller; Gyrano Kerk (68. Zakaria Labyad)

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht