FC Utrecht legt lat hoog en wil meer

FC Utrecht legt lat hoog en wil meer

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag wil allerminst op de lauweren rusten na de goede start van het seizoen. De trainer verlangt meer van zijn FC Utrecht, te beginnen zondag tegen FC Twente.
FC Utrecht heeft overtuigd in de eerste vier speelrondes, die drie zeges en een vierde plaats opleverden. Tevreden? Nee. We willen méér. Deze groep wil méér. Voorlopig hebben we de Champions League toch niet gewonnen?, vertelt Ten Hag met een glimlach.

We lopen voor onze status bepaald niet weg, maar dat je de favoriet bent, wil niet zeggen dat je de pot ook daadwerkelijk naar je toetrekt, vervolgt de trainer op de clubwebsite. Maar hebben wij geleerd van de lessen tegen FC Groningen, dan is er wel een goede kans op winst.

In defensief opzicht valt er winst te behalen, zo bewees de nederlaag tegen FC Groningen. We hielden dit seizoen in drie van de vier duels de nul. Dat doet niet alleen de keeper of de defensie, dat doen we met z’n allen. Daarom is het moeilijk om tegen ons te spelen. In Groningen zagen we enkele weken geleden dat als we taken verwaarlozen of verkeerde keuzes maken, we tegengoals krijgen. Hopelijk hebben we daar lering uit getrokken, zegt Ten Hag.

In zijn ogen is er op meer vlakken ruimte voor verbetering. We scoren bijna elke pot, maar het moet beter, aldus Ten Hag. Dat we meer willen scoren, is een thema. Immers: als we zoiets bedekken met de mantel der liefde, komen we niet verder. De kwaliteiten hebben we. We krijgen kansen, we moeten ervoor zorgen dat dat zo blijft. Alleen moet het in de afronding beter.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht