FC Utrecht met gelijkspel terug naar Domstad

FC Utrecht met gelijkspel terug naar Domstad

FC Utrecht heeft vanavond (donderdag) met 1-1 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. In het Polman Stadion namen de Heraclieden de leiding en trok na de pauze het team van trainer/coach Erik ten Hag de boel recht. Zondag is in Stadion Galgenwaard de return van de finale van de play-offs om Europees voetba
Flipperkastvoetbal is het. Kort na de pauze, in het strafschopgebied van Heracles Almelo. Diverse FC Utrecht-spelers ondernemen een poging. Middenvelder Rico Strieder lacht het laatst en het hardst. Want hij jaagt de bal tegen de touwen: 1-1.

Uitgangspositie
Strieder, met zijn schier onuitputtelijke loopvermogen en tactische vernuft wederom van ongelooflijk groot belang voor FC Utrecht, scoort daarmee de zo gewenste uit-goal. Omdat daar één Almelose treffer tegenover staat, weet het team van trainer/coach Erik ten Hag precies wat het zondag te doen staat. Winnen. Want winst thuis op Heracles Almelo betekent winst van de play-offs om Europees voetbal.

Bruns
Die uitgangspositie is een feit, maar komt niet zonder slag of stoot tot stand. Natuurlijk; er is de 1-0 van Heracles Almelo. John Stegeman’s team komt kort voor de pauze op voorsprong door een schot van dichtbij van Thomas Bruns, die daarmee een counter maximaal bekroont.

Hachelijke momenten
Maar behalve die ene treffer, zijn er ook de nodige hachelijke momenten voor het doel van sluitpost Filip Bednarek. Alleen al in de slotfase van de partij moet hij diverse keren handelend optreden, op poeiers van Robin Gosens en Bruns bijvoorbeeld. Maar ook Jaroslav Navraril en Wout Weghorst krijgen kansen op de kunstgrassprieten in Overijssel. Die laten ze onbenut, net zoals dat geldt voor de mogelijkheden die FC Utrecht nog krijgt via onder anderen Nacer Barazite en Sébastien Haller.

Zondag de allesbeslissende partij
Zo krijgt Heracles Almelo - FC Utrecht precies dezelfde uitslag als eerder dit seizoen, toen een andere Duitse speler - Andreas Ludwig - namens de Utrechters scoorde in Almelo. Zondag staan beide teams voor de vierde keer dit seizoen tegenover elkaar. Nu in Stadion Galgenwaard, en vanaf 14.30 uur. Een paar uur later zal bekend zijn welke ploeg het laatste Europese ticket heeft veroverd.

Heracles Almelo - FC Utrecht 1-1 (1-0)
40. Thomas Bruns 1-0
51. Rico Strieder 1-1

Gele kaarten:
 Wout Weghorst (Heracles Almelo), Giovanni Troupée, Sofyan Amrabat (FC Utrecht).

Toeschouwers:
 11.521.

Scheidsrechter:
 Pieter Vink.

Opstelling Heracles Almelo:
Bram Castro; Wout Droste, Mike te Wierik, Ramon Zomer (77. Justin Hoogma), Robin Gosens; Iliass Bel Hassani (67. Peter van Ooijen), Joey Pelupessy, Thomas Bruns; Jaroslav Navratil (73. Paul Gladon), Wout Weghorst, Brahim Darri.
Opstelling FC Utrecht:
Filip Bednarek; Giovanni Troupée, Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Chris Kum (46. Willem Janssen), Sofyan Amrabat; Rico Strieder, Bart Ramselaar, Rubio Rubin (66. Ruud Boymans); Nacer Barazite (77. Andreas Ludwig), Sébastien Haller.   

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht